Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan lehet külföldön szakmát...

Hogyan lehet külföldön szakmát változtatni családfenntartóként?

Figyelt kérdés

Külföldön élek már 7 éve, a helyi nyelvet csak középszinten beszéltem, mivel mindig angolul kellett dolgoznom, nem volt lehetőségem csak munka és család mellett tanulnom, így csak középszinten tudok. Tehát sokkal hátrányosabb helyzetből indulok bevándorlóként, mint egy itt született (akik szintén munkát keresnek).

Én egy speciális informatikai tudással jöttem ki 7 évvel ezelőtt, azonban erre a tudásra nincs szükség már többé, nem találok vele munkát. Egyébként is a legtöbb informatikai munkát külföldre viszik el (pl. Indiába). Végeztem egy helyi átképzést informatikán belül (nagyon sok pénzért egy helyi főiskolán), de nem találtam vele munkát, mert nincs benne X éves tapasztalatom. Ráadásul mostanra meg is utáltam a szakmámat, mert nem elég, hogy egészségtelen 10 órákat vagyok a gép elé szögezve droidként, de kidobhatom a rengeteg iskolát, tanulásra fordított időt (és még a legutóbbi helyi tanfolyamot is). Persze valamennyi pénzt félretettem, de ezzel itt se lakást nem tudok venni, Magyarországon meg félek befektetni (illetve komolyabb vállalkozáshoz szintén nem elég, csak valami kínlódáshoz).

Tehát váltani szeretnék. Egyedüli családfenntartóként viszont gőzöm sincs, hogy:

1) mivé képezzem át magam, ahol majd 40 évesen pályakezdő külföldiként kapok olyan munkát, amivel a családom el tudom tartani (egyedüli keresőként, mivel feleségem ha elmenne dolgozni, többe kerülne a gyerekmegőrzés mint az ő keresete...)?

2) az átképzés ideje nem lehet hosszabb, mint kb. 1 év, amíg a munkanélküli segély tart, tehát komolyabb képzésben nem lehet már gondolkodni.

Ti mit tennétek? A szakmaváltás középkorúan Magyarországon is nagyon nehéz, de külföldön szerintem kb. lehetetlen.

2015. febr. 1. 10:26
 1/1 anonim ***** válasza:

mi az a speciális informatikai tudás, amivel kimentél és már nem keresett? milyen átképzést végeztél el? én semmiképp nem választanék az informatikán kívül más területet, legfeljebb azon belül kellene váltanod.

melyik országban élsz?

2015. febr. 4. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!