Ti elengednétek? Vélemények? Cserediák tanév az USA-ban.
Azért az nem úgy működik, hogy biztosan ő fogja őt fogadni... Alaposan vizsgálják a családokat, és ha van egy teljes család, vagy ahol anyuka van, akkor nem az egyedülálló férfit/apukát preferálják. Valamint az USA-ban vigyázni kell, egy-két apró stikli és repülsz haza.. Középiskolás korban a legjobb kimenni, nem pedig egyetemistaként, amikor a billengő nyelvtudás mellett még valóban teljesíteni is kell, nem pedig csak egy közepes szintet hozni (ami magyarként menni fog, lévén sok különbség van a két oktatási rendszer között.)
Sokan azért mennek ki, hogy érettebbek legyenek, magabiztosabbak.
Egy év alatt úgy kb. felsőfokra simán felfejlődik a nyelvtudás.
Itthon pedig nem kell, hogy később végezzen, egyszerűen megcsinálja az osztáyozóvizsgákat és kész. Nem olyan vészes az.
Anyagilag olyan 2-3 millió körül vannak programok, plusz havi 2-300dollár költőpénz az ebédre a suliban, meg mindenre ami nem a szállás+reggeli+vacsi. De ez ugye az elején több, mert sulis cuccokat meg kell venni, meg karácsonykor ajándékok, utána meg ha utazik a család, akkor a részét annak is ki kell fizetnie, stb. Bár nem USA, hanem Nyugat-Európa, de én pl havi 300eur-t simán elköltök, mert folyamatosan kellenek a suliba is lapok, mappák.
Én persze, hogy elengedném, jövőre 17 lesz, eléggé a kiutazók idősebbjébe fog tartozni. Testvérem is fog menni majd valahova pár év múlva, 15-16 évesen.
"Nem olyan vészes az.
Anyagilag olyan 2-3 millió körül vannak programok"
Már bocs... 2-3 millió nem vészes anyagilag?
ezt nagyon kiragadtad a szövegből :D valószínűleg a nem olyan vészest az előtte leírtakra értette.
Szerintem egyébként nem kerül annyiba egy ilyen program, csak önköltségen, ha a pályázatot megnyeri a gyerkőc, pont az a lényeg, h még jobban meg is éri kimenni, csak egyszer kell beruházni párszázezret (repjegy, alaptőke, költőpénz meg ilyenek). Utána egy évig nem kell ráfordítani pénzt. Annál is inkább, mert az USA-ban elképesztően olcsón lehet kapni minőségi (nem kínai) ruhákat, elektronikai cikkeket, stb.. Ha azokra kint beruház, azzal is csak spórol az itthoniakhoz képest
Köszi utolsó! :)
A kinti cuccokkal amúgy csak az a probléma, amitől én is tartok, hogy haza is kell majd mindent vinni.
Persze, léteznek pályázatok is, úgy olcsóbb jóval. Én csak az önköltséges programokat néztem, mert tudtam, hova akarok jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!