Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Ti elengednétek? Vélemények?...

Ti elengednétek? Vélemények? Cserediák tanév az USA-ban.

Figyelt kérdés
A 16 éves fiam kitalálta, hogy jövőre cserediák szeretne lenni 1 évre az Egyesült Államokban, néhány hete ezzel rágja a fülemet. A sztorihoz hozzátartozik, hogy kb. 1 éve megismert egy USA-ban élő férfit, más okból, aki nemrég felkínálta a lehetőséget, hogy mivel érdeklődik az ottani oktatás, kultúra iránt, menjen ki hozzá egy évre. Ehhez pedig valamelyik cserediák szervezetet használná, hogy egyenesen hozzá kerüljön, de mégis védve legyen. Én és a családból többen azt mondtuk neki, hogy 18 éves koráig nem engedném, menjen majd felsőoktatásra, de hajthatatlan, és szerinte az nem ugyan az. Sok kérdést, fórumot átnéztem, de féltem őt, egyedül, ilyen távol. A fiam nagyon megbízható, de talán nem eléggé önálló, érett erre. Ti elengednétek? Tényleg nagy előnye van egy ilyen évnek ebben a korban? Egy év alatt milyen szintre fejlődhetne az angolja? Utána hogyan fogja folytatni itt a tanulmányait? Anyagilag mekkora összegre lehetne számítani? Minden vélemény, javaslat, hasonló történet érdekelne. Előre is köszönöm a válaszokat!

2015. jan. 31. 23:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Azért az nem úgy működik, hogy biztosan ő fogja őt fogadni... Alaposan vizsgálják a családokat, és ha van egy teljes család, vagy ahol anyuka van, akkor nem az egyedülálló férfit/apukát preferálják. Valamint az USA-ban vigyázni kell, egy-két apró stikli és repülsz haza.. Középiskolás korban a legjobb kimenni, nem pedig egyetemistaként, amikor a billengő nyelvtudás mellett még valóban teljesíteni is kell, nem pedig csak egy közepes szintet hozni (ami magyarként menni fog, lévén sok különbség van a két oktatási rendszer között.)

Sokan azért mennek ki, hogy érettebbek legyenek, magabiztosabbak.

Egy év alatt úgy kb. felsőfokra simán felfejlődik a nyelvtudás.

Itthon pedig nem kell, hogy később végezzen, egyszerűen megcsinálja az osztáyozóvizsgákat és kész. Nem olyan vészes az.

Anyagilag olyan 2-3 millió körül vannak programok, plusz havi 2-300dollár költőpénz az ebédre a suliban, meg mindenre ami nem a szállás+reggeli+vacsi. De ez ugye az elején több, mert sulis cuccokat meg kell venni, meg karácsonykor ajándékok, utána meg ha utazik a család, akkor a részét annak is ki kell fizetnie, stb. Bár nem USA, hanem Nyugat-Európa, de én pl havi 300eur-t simán elköltök, mert folyamatosan kellenek a suliba is lapok, mappák.

Én persze, hogy elengedném, jövőre 17 lesz, eléggé a kiutazók idősebbjébe fog tartozni. Testvérem is fog menni majd valahova pár év múlva, 15-16 évesen.

2015. febr. 1. 15:31
 12/24 anonim ***** válasza:

"Nem olyan vészes az.

Anyagilag olyan 2-3 millió körül vannak programok"

Már bocs... 2-3 millió nem vészes anyagilag?

2015. febr. 1. 15:45
 13/24 anonim ***** válasza:
95%
Már bocs...nem tűnt fel, hogy új bekezdésben van? Az osztályozóvizsga nem vészes, ENTER (új bekezdés, ergo a gondolat lezárva) és utána írtam az árát. Hidd el, a 2-3 millió amúgy csak a legalja, mert utána kell havonta 2-300dollár még pluszban.
2015. febr. 1. 16:50
 14/24 demonlord90 ***** válasza:

ezt nagyon kiragadtad a szövegből :D valószínűleg a nem olyan vészest az előtte leírtakra értette.

Szerintem egyébként nem kerül annyiba egy ilyen program, csak önköltségen, ha a pályázatot megnyeri a gyerkőc, pont az a lényeg, h még jobban meg is éri kimenni, csak egyszer kell beruházni párszázezret (repjegy, alaptőke, költőpénz meg ilyenek). Utána egy évig nem kell ráfordítani pénzt. Annál is inkább, mert az USA-ban elképesztően olcsón lehet kapni minőségi (nem kínai) ruhákat, elektronikai cikkeket, stb.. Ha azokra kint beruház, azzal is csak spórol az itthoniakhoz képest

2015. febr. 1. 16:51
 15/24 anonim ***** válasza:

Köszi utolsó! :)

A kinti cuccokkal amúgy csak az a probléma, amitől én is tartok, hogy haza is kell majd mindent vinni.

Persze, léteznek pályázatok is, úgy olcsóbb jóval. Én csak az önköltséges programokat néztem, mert tudtam, hova akarok jönni.

2015. febr. 1. 16:53
 16/24 anonim ***** válasza:
Már bocs, de ha ilyen gyökér módon fogalmazol és esetleg valaki félreérti, akkor nem pofát meg e-péniszt kéne méregetni, hanem valami ilyesmit írni: "bocsi ha félreérthető voltam, így értettem:...". Látom fogalmazni nem sikerült ezidáig megtanulnod, nem baj ám :)
2015. febr. 1. 17:34
 17/24 anonim ***** válasza:
Az "ENTER új bekezdés" meg akkor működne, ha látszana, hogy ott új bekezdés kezdődik, de ha megfigyeled b..szottul nem látszik :)
2015. febr. 1. 17:35
 18/24 demonlord90 ***** válasza:
már bocs, de annyira FP ezen pattogni. ha valaki félre is érti (bár úgy tűnik, az ilyenek nincsenek többségben), el tudja dönteni, h neki vészes-e vagy sem az az összeg :D Azaz az információ nettó értéke nem szignifikánsan megtévesztő
2015. febr. 1. 18:30
 19/24 anonim ***** válasza:
Kettőből egy félreértette :) Azé' 50% egész sok, nem?
2015. febr. 1. 18:41
 20/24 demonlord90 ***** válasza:
zárójelet általában a kevésbé fontos részhez szoktak tenni, te mégis csak azt veszed figyelembe és csak reagálsz rá :)
2015. febr. 1. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!