Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Átiratkozás Angliai középsulib...

Átiratkozás Angliai középsuliba? Milyen az oktatás? Érettségi?

Figyelt kérdés

Angliába költözünk ,de nem tudok angolul.

hogy megy ott a beíratkozás? milyenek a sulik?

milyen az érettségi? Ha már itthon letettem előrehozottat pl németből az mit számít? lehet egy két butaságot kérdeztem ,de nem vagyok tisztában a dolgokkal.

Nagyon kérem csak olya írjon aki tapasztalatok alapján ír nem hallásról!..

2010. febr. 2. 15:39
 1/6 anonim válasza:
100%

Hát hallod én már több mint fél éve élek kint de még mindig bele vagyok zavarodva :D Teljesen máshogy vannak a dolgok, én is a továbbtanulással küszködök jelenleg, mert most még csak nyelvsuliban vagyok felső fokon mivel nem akartam rögtön mély vízbe ugrani meg adja a suli a lehetőséget 2 GCSE-re.

Mit értesz középsuli alatt? Hány éves vagy? Ha 15 alatt akkor mehetsz high school-ba de afelett már csak college. Nézz körül a környéken h mien sulik vannak és hova mik a követelmények, a honlapokon mindent megtalálsz. Ha rendes suliba akarsz menni( tehát nem nyelvi ) akkor lehet bajban leszel a GCSE-k miatt, mivel azokat kérik mindenhol ( ezt az érettségihez tudnám hasonlítani ha nagyon muszáj, de ez is más, válaszható tantárgyakból teheted le különböző szinteken, A-Fig asszem, de C-D alatt nem sokat ér, ált. C szintet írnak alapkövetelménynek), szval én sem tok sok minden között válogatni, de csak 1 éves course-ra akarok menni aztán majd meglátom jövőre :)

A német mostanában modern nyelvnek számít és sok suliban tanítják, bár főleg kezdő meg haladó szinten láttam még, de nézz körül ;)

2010. febr. 9. 11:53
 2/6 anonim válasza:
Amúgy Anglia meik részére? :)
2010. febr. 9. 11:54
 3/6 A kérdező kommentje:

17 éves vagyok ,de nyelvi osztályos és most tanulom a 9.es anyagot. Németből lesz érettségim.

Norwich mellé megyünk nemtudom így tudod-e Norfolk (megyében van ha megyének hívjákxd)

Huh már elkezdtem angolt tanulni van fél évem ,hogy összeszedjem magam társalgási szintre. Jó lenne azt a GCSE-t megcsinálni mert nem szeretnék 23-24 évesen végeznixD :D

köszi a segítséget ha valami fontosat mgé tudnál mondani annak örülnék:DD

akár privátba is írhatsz ha időd engedi.:D

2010. febr. 9. 17:52
 4/6 anonim válasza:
100%

Akkor te is úgy vagy mint én, én is 0.as nyelvi ostályban vtam tavaly csak én angolon :) Most nyáron meg jöttünk ki.

Ha van még kérdésed és gondolod vegyél fel msnre, én is emléxek hogy eléggé paráztam az egésztől meg nem tudtam semmit semmiről és elég rossz volt úgy kijönni.. :S

Időm meg ugyis van mert megint hozzánkvágtak 2 hét szünetet csak úgy a semmiért.. :D:D

msn: gucica@gmail.com

2010. febr. 10. 16:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia. Én Skóciába megyek Június elején amint vége a sulinak, hogy tanuljam a nyelvet mivel nem tudok valami jól. Itt most vagyok 8.as, Kint 4.ben fogom kezdeni ha felvesznek(művészeti). A sulik nagyon lazák általában. 11,12-18 éves korig van a középiskola. Gimi egy évvel rövidebb azthiszem. Ajánlom ezt az oldalt elolvasni: [link]

Sok szerencsét! Szia.

2010. febr. 12. 20:06
 6/6 anonim válasza:
Hát nemtom, lehet hogy akkor Skóciában máshogy vannak a cuccok, de Angliában a high school 16 éves korig van, aztán college x évig és utána uni ha úgy van.. Beszéltem én is 1ik nap az 1ik tanárral a továbbtnulásról hogy mi van ha nem felelek meg a követelményeknek, és azt mondta hogy neem azzal nem kell törődnöm mivel ESOL diák vagyok (English for Seakers of Other Languages) és így csak simán el kell mennem az interjúra mint mindenki másnak is meg esetleg kérdeznek az otthoni suliról, meg persze ha vmien speciális szakot akarsz választani (pl. rajz, tánc, v akár a német is) akkor kérnek rajzot v vmilyen bemutatót, de az ilyeneknél elvileg az az interjú része mindenkinek. Szóval így hogy nem nagyon beszéled a nyelvet én mindenképpen 1 ESOL osztályt javasolnék, van több olyan suli is ami csak ebből áll, majd nézz körül a környékeden, és akkor nem kell a GCSE-kkel sem killódnod. Próbáld addig felfejleszteni az angolodat egy közép szintre és akkor jó eséllyel pályzhatsz egy LEVEL2-es osztályra, és ott meg is tanítanak beszélni :)
2010. febr. 13. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!