Brit oktatás; milyen is egy GCSE?
Utánaolvastam, igen, de nem nagyon értettem meg :)) Mi is ez pontosan, hány tantárgyból kell?
És lenne egy másik kérdésem:
Hallottam, hogy az angolok negyedennyire veszik lazán az oktatást, sokkal könnyebb a tanagyag....igaz ez?
Ez a GCSE seme lehet egy nagy falat ezek szerint, pedig olvasom, hogy sokan mennyire félnek tőle.....
Aztán utána jön a college (ahol vannak szakok?), ahol megkapjuk a bizonyos érettségit, az A-Levelt (amit miből kell letenni...?:D:D), amivel mehetünk egyetemre.
Nem muszáj minden egyes kérdésemre választ adni, ne szidjatok légyszi, hogy google, stb, elég zűrös :)) Ha tudtok, válaszoljatok :)) Nagyon érdekelne a dolog..:) Köszönöm!
Jaaaj, ezt is nagyon köszönöm! Secondary schoolra is igaz ez? Azt hittem csak primary...habár hallottam ilyesmit én is, hogy meghalnának egy magyar suliban:D Akkor nem vagyok annyira beíjedve, ez a téma ki van pipálva, köszönöm :)) Angol kéttannyelvűn vagyok, a nyelvet elég hamar megszoknám...ezek szerint a suliban nemhogy lemaradott lennék, hanem hülyét csinálnak belőlem :)) Nem írtam, de valószínű, hogy kiköltözünk anya cége miatt. Londonról nagyon lebeszéltek minket, úgyhogy Liverpool-Manchester körül gondolkodtunk, vagy délebbre picit...még végülis van egy jó fél évünk :)
Köszönöm a választ! :))
Probalom idézni egy kolegat aki Londonban él:
GCSE kis éretcsegi választot tantargyokbol 2-3.
A-level éretcségi választot tantargyokbol 3-4.
Az A level az itthoni érettséginek felel meg elméletileg (egyetemre az a belépő), viszont te választod ki, hogy milyen tantárgyakból akarod letenni az A levelt. Az egyetemek legalább hármat kérnek és a követelményt is megmondják, pl. "AAB" vagy akár "A*AA" stb.
Egyébként véleményem szerint sokkal könnyebb. Mondjuk csak a kémia A levelbe néztem bele kíváncsiságból. Egyszerű, érthető kérdésekkel és egyszerű számolásokkal van tele. Azt mérik le, hogy a diák mennyire tudja alkalmazni az alapokat, amire aztán később építhet az egyetemen (!) A mi érettséginkben meg kevernek, kavarnak, főleg a számolós feladatokat cifrázzák túl, amit ha megmutatnál egy angol 18 évesnek (angolra lefordítva), csak fogná a fejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!