Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Tényleg ennyire borzalmas...

Tényleg ennyire borzalmas egyetemre járni?

Figyelt kérdés

Már jó ideje figyelem itt a kérdéseket.

Ahogy megfigyeltem, rengeteg olyan ember van, aki afelől érdeklődik, hogy át rakják-e fizetősre, mert nem teljesített egy csomó kreditet. Van aki nullát, van aki ott akarja hagyni, van aki szerint baromi nehéz. Oké ez szakfüggő, de rengeteg olyan kérdés van, amiben nem teljesített kreditekről kérdeztek.

Tényleg ennyire borzalmas, vagy csak az emberek nem tanulnak? Jövőre ha minden jól megy, akkor szeretnék egyetemre menni, mert baromira érdekel egy szak.

Én úgy vagyok vele, hogy ha bekerülök, akkor tanulnék ezerrel, meg nekem minden álmom az a szak, meg egyszerűen nem adnám fel. Bent ülnék minden előadáson, és nem csak a szórakozáson járna az agyam. Néhány ismerősöm azt mondta, hogy csak azok esnek ki, akik 3 nap alatt akarnak megtanulni mindent. Valakinek vélemény?

2010. jan. 24. 11:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy, én imádom. Csak a kedves kollégák nem akarnak tanulni, az az ő bajuk, csak aztán ők írnak nektek. Volt olyan kémia előadásom, ahol 450-ből 60-an ültünk bent. Az anyag nem volt sok, 30 oldal ez is részben gimis ismétlés. Barátnőm előző nap este vette elő, így írt egy 3-mast lazán.

Tippelj hányan buktak az évfolyamból... 100an kb. Én állítom, hogy azok rá se néztek és akkor jönnek fel ide riogatni titeket, hogy mekkora szivatások vannak.

2010. jan. 27. 23:41
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

sokszor felfogás kérdése csak a dolog. Van, aki elbulizza a félévet és a vizsgaidőszakban jut eszébe, hogy valamit teljesíteni is kéne.. Puskával simán át is megy,

Van, aki előbb tanul, aztán bulizik, jelzem ez a csoport teszi jól. Lehet, hogy nem tökéletes az átlag, de 99%-ban teljesítik a félévet. És vannak a könyvmolyok, ösztöndíjra hajtanak, nem mennek sehova.

Ezek a csoportok szaktól függetlenül mindenhol megtalálhatóak.

Ha téged tényleg érdekel valami, és érzel magadban elhatározottságok afelől, biztos menni is fog, jelentkezz bátran. ha olyan nehéz, abbahagyod és kész, mint a többi 10000000000... ember már előtted. :)

jelentkezz, hátrányod nem származik belőle!

2010. jan. 28. 18:39
 13/17 A kérdező kommentje:

Én szeretnék jól teljesíteni, meg szeretném magam jól is érezni. Azonban elsősorban a tanulás meg az eredmény érdekel.

Mennyi az esélye annak, hogy kis szórakozással ösztöndíjat kapjak?

Az ilyen ERASMUSos ösztöndíjnak mik a feltételek?

2010. jan. 28. 20:54
 14/17 anonim ***** válasza:

Én három nap alatt szoktam megtanulni a dolgokat, alig járok be órára és egyelőre nem estem ki, pedig nem piti a szak, amit csinálok. Néha arra gondolok, hogy mi lenne, ha foglalkoznék is vele?

Viszont van olyan csoporttársam, amelyik meg szeptemberben már elkezd tanulni, aztán a januári vizsgáról páros lábbal hajítják ki, mert nem tudja/nem érti.

2010. febr. 4. 12:24
 15/17 anonim ***** válasza:

Én is azért mentem egyetemre, hogy tudást szerezzek, melyek később azt csinálhatom amit szeretnék.

Én nagyon szeretem. Persze minden szakon van szórós tárgy, ahol arra megy ki a játék, hogy minél kevesebb diák menjen át.Pl én idén diplomáznék, sajna van egy tárgyam ami másodikos, ugyhogy csúsztam egy pár évet. De NEM ADOM FEL! Érdekes a többi jegyem 4-5-ös. szóval szívás.

Az erasmus: én most pályázom meg!!!

Ha a szüleid tudnak támogatni, akkor menjél!!! ne hagyd ki. Nappali aktív, államin kell hogy legyél és legalább másod éves. Ennyi kell hozzá

2010. febr. 13. 11:46
 16/17 anonim ***** válasza:
55%

Nem mindig a diák a hibás...Volt egy tárgyam,ami miatt majdnem kirúgtak. Nem voltam szimpatikus a tanár úrnak,így negyedszerre is megvágott.Aztán mehettem a dékánhoz,hogy csináljanak már valamit,100szor elmondtam már neki perfekten az anyagot meg minden. nem kevés erőfeszítésembe (és az utóvizsgák miatt pénzembe) került,mire kerítettek nekem egy másik tanárt (miután a törvény szerint jogom van mást kérni) akinél 5ösre vizsgáztam.

Ezt csak azért mondom el,hogy készülj fel rá,lesz olyan,hogy az összes kedved elveszik piti tárgyakkal a szaktól.De ne add fel,ha tényleg ez a célod.

2010. márc. 29. 20:42
 17/17 anonim válasza:

Szia!

Én most fogok államvizsgázni, levelezőre jártam.

Imádtam! Voltak nehéz tárgyak, nehéz félével,a miket nem élveztem annyira, de alapjában véve nagyon jó volt!

Sok sikert hozzá!

2010. szept. 5. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!