Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Ha a Cambridge-be szeretnék...

Ha a Cambridge-be szeretnék tovább tanulni, annak mi a menete most 10. -es vagyok kellene már rá készülnöm?

Figyelt kérdés
Tudom ,hogy évente 3 millió a tandíj ,de van nemzetközi diákhitel az eu.-ban ,és a megélhetést is megoldanám mert lakik kint rokon.

2014. szept. 17. 17:17
 1/5 anonim ***** válasza:
45%
Hát, nézd eleve, ha diákhitelre kellene kimenned, akkor nem állnátok túl jól. Egy egyetem ugye eleve három éves, plusz a még utána jövő képzésekkel együtt az öt év legalább. Ott az alap megélhetési költségek is jóval magasabbak, tehát azt a szüleidnek itthon elő kell teremteni, arról meg ne is beszéljünk, hogy nem tudom, milyen rokonod él ott kint, de ha csak nem az édesapád vagy édesanyád, akkor nekem ilyen esetben nem lenne pofám kvázi 3-5 évig valakinek zavarni az életét. Ugye alaphangon van a rezsi, meg a kaja, a bérlet, a szórakozás, az egyetemre könyvek... Egy havi százasba még így is simán belekerülnél a szüleidnek (gondolom, így 14-15 évesen ebbe nagyon bele sem gondoltál, mert "hát, van nemzetközi diákhitel!"), utána meg végzel, és ott vagy egy 15 milliós diákhitellel a nyakadban, és senki sem garantálja, hogy te Angliába a végzettségednek megfelelő munkát fogsz kapni (a diplomásoknak való munkát általában nem adják oda bevándorlóknak, kivétel, ha mérnök, programozó, meg ilyesmi vagy), akkor viszont haza kell jönnöd, és hát itt 15 milliós hitel munkakezdőként nem egy életbiztosítás. Szóval, én ezt a helyedben (pláne ilyen helyesírással) még nagyon átgondolnám.
2014. szept. 17. 17:59
 2/5 anonim ***** válasza:
25%
Az első válaszolónak igaza van.
2014. szept. 25. 21:44
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
Attól függetlenül még jól le kellett engem pontozni, mert nem a csili-vili fantazmagóriáinak eleget téve írtam, hogy "jaj, igen, külföldön minden szipi-szuper, és csak úgy dőlnek az állások, na meg persze, ott a rokonoknak is ingyen van eltartani bárkit!".
2014. szept. 28. 12:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem. Az első válaszadónak egyáltalán nincs igaza.

A tandíjra van tandíjhitel, de abban nincs semmi nemzetközi, azt az angol állam adja. Ez a teljes költséget fedezi. A visszafizetése kedvező: csak akkor kell törleszteni, ha évi 21000 font felett keres az ember (az afölötti fizetés 9%-át kell mindig befizetni). Tehát nem fordulhat elő az, hogy munkanélküli vagy rosszul kereső embert földhöz vág a hitel. Ettől függetlenül azért ez nagyon sok pénz, azt nem árt észben tartani.

Az egyetem szaktól függően három vagy négyéves (és semmiképpen sem öt).

A megélhetésre minden EU-ból érkező diáknak jár évi 3500 font ösztöndíj, akinek a háztartásában élők összesen kevesebb, mint évi 25000 fontot keresnek. (Akinek ennél többen keresnek, az arányosan kevesebbet kap 50000 fontig, afölött ez nem jár).

Mindennel együtt kb. 4500-5000 fontból meg lehet lenni egy évben, így a szülőknek már nem kell annyira sokat hozzáadni ehhez.

A jelentkezés az angol felsőoktatás honlapján zajlik ( [link] )

Minden év október 15.-e a jelentkezési határidő a következő évi indulásra.

Mindenféle űrlapon kívül írni kell egy personal statementet (önéletrajz), ami alapján behívnak interjúra decemberben (kb. mint egy szóbeli felvételi), ami alapján januárra kiderül, hogy vagy felvesznek vagy nem.

Nem tudom, milyen szakon szeretnél tanulni, de ha valami reál, akkor mindenképpen azt ajánlom, hogy készülj fel és járjál versenyekre. Volt már akit mindenféle versenyeredmény nélkül vettek fel, de nem ez a jellemző.

Ha van még kérdésed, írj privátba!

2014. okt. 6. 01:40
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Az elso valaszadonak nincs igaza, a negyedik korrekt. Nagyon sok szegeny magyar csalad gyereke jar egyetemre angliaban.
2014. okt. 9. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!