Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Ha németországban akarom...

Ha németországban akarom egyetemi tanulmányaimat folytatni, minimum milyen nyelvvizsgának kell lennie? (A1, B1, stb. )

Figyelt kérdés

2014. szept. 7. 21:16
 1/7 anonim ***** válasza:
65%
Ha jól tudom egy testdaf nyelvvizsga kell hozzá, szintet nem tudok, de legalább adtam egy utat, amin elindulhatsz a keresés terén.
2014. szept. 7. 22:20
 2/7 anonim ***** válasza:
73%
Így van, legtöbb helyen TestDaF vizsgát kérnek, ahol részenként el kell érni a 4-es szintet. Ez valahol a felsőfok körül van, talán picit felette.
2014. szept. 7. 22:37
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek! Ha jól értelmezem, akkor egy felsőfokú szintet kell tudnom :) Most érettségizek majd, emelt németet akarok tenni, az egy erős középfok, akkor még egy évig itthon maradok, nem jelentkezek, gyúrok a felsőfokra :-)

Köszönöm nektek!

Ha még van ötletetek,meglátásotok a témával kapcsolatban, szívesen várom :D

A zöld mancs ment ;)

2014. szept. 7. 22:42
 4/7 anonim ***** válasza:

Ez még hasznos lehet:

[link]

2014. szept. 7. 23:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Az egyetemi szinthez szukseges nyelvvizsga (k, mert tobbfelet is elfogadnak, minden fenn van a neten) eleg huzos, magyar felsofokkal nem biztos hogy megcsinalod. Arra torekedj hogy sokat legyel kint Nemetorszagban anyanyelvi kornyezetben.
2014. szept. 8. 07:10
 6/7 anonim ***** válasza:

én letettem 2 éve a testdaf vizsgát és a felsőfok ALATT van a szintje. 3-assal vagy B2-nél, ha 4-est érsz el, az B2 és C1 között van, ha mindenhol 5-öst az már a C1 szintje, de ahogy írták, az a követelmény, hogy mindenhol minimum 4-esed legyen. a testdaf vizsgánál egyébként csak 2 téma jön elő, az egyetemi élet és a tudományok, szóval elég speciális nyelvvizsga.

ha goethe nyelvvizsgával akarnál kimenni, abban az esetben C2-t kellene letenned, de logikus, hogy nem azt választod, ahol elérhetetlenül magas szintet kérnek. ha reál tárgyat fogsz tanulni kint, akkor nem kell összetörnöd magad nyelvtudásilag, viszont ha valamilyen humán szakra mész, tényleg szükséged lesz a felsőfokú nyelvtudásra.

2014. szept. 8. 13:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Vigyázz! Ha tovább akarsz tanulni 2 emelt szintű érettségit kell letenned abban az irányban...pl: közgazdaságtannál kell egy emelt matek plusz valami más..

Én nem tudtam ezt, szóval kitörölhetem a 3 db 96% os érettségimmel mert mindenhol visszautasítottak! anabin.de !!

2014. szept. 15. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!