Szlovéniában h lehetne főiskolán vagy egyetemen tanulni? És mit kellene amivel később dolgozni is tudok ott?
Figyelt kérdés
2 év múlva érettségizem és utána szeretnék kiköltözni.
Aki tud lécc segítsen! Előre is köszönöm.
2009. dec. 13. 11:43
1/4 anonim válasza:
Én is Szlovéniába szeretnék kiköltözni, bár én félig szlovén is vagyok meg folyékonyan is beszélek szlovénül.Ha nem beszéled a nyelvet akkor még van lehetőséged angolul is tanulni... "a mit kellene" kérdést nem nagyon értem.. felvételi rendszer a fősulikra, egyetemekre hasonló, mint itt ,de ha gondolod megkérdezhetem.. bár ha jól látom 4 hónapja tetted fel a kérdést xD
2/4 A kérdező kommentje:
Még mindig áll a kérdés!
Úgy értem a mit kellene hogy mit kéne tanulnom hogy legyen később munkám!
2010. ápr. 15. 14:22
3/4 anonim válasza:
Hááát, amit szeretnél =) ha pl szorgalmas vagy akár orvos is lehetsz, mert tapasztalat, hogy ott az orvosok baromi sokat keresnek!Közgazdászok viszont ott is nagyon sokan vannak, szal az nem ajánlatos. Bár ha ott akarsz élni, dolgozni beszélned kell a nyelvet.Amúgy miért akarsz odaköltözni? A sulit meg megkérdezem neked holnap ha komolyan érdekel! =)
4/4 anonim válasza:
Sziasztok! Hű de későn találtam ide.
A válaszolótól kérdezném, hogy kiköltözött-e, mert én igen :) Tanulom a nyelvet, de marhára nehéz. Szívesen lépnék kapcsolatba veled.
De hogy a kérdésre válaszoljak: a maribori egyetemnek van magyar tanszéke és pedagógusokat képeznek. Keress rá és meglátod.
Általánosságban míg állásokat kerestem, a következőkre volt kereslet: orvos (fogorvos főleg), fodrász, eladó (2010-es adatokat mondok).
De magad is láthatod, ha a www.eures.eu oldalra mégy, hogy milyen álláslehetőségek vannak itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!