Melyik angol egyetemet válasszam, ha lehetőségem van 5 egyem közül választani?
Lezárult a visszaigazolási időszak az angol egyetemi felvételin, és pozitív válaszokat kaptam a következő egyemektől:
University of Manchester, University of Glasgow, Newcastle University, Queen Mary University London és University of Birmingham.
A kérdésem az lenne, hogy aki esetleg rendelkezik bármilyen jellegű személyes tapasztalattal az melyiket választaná? A felvételi feltételek szinte teljesen ugyanazok, és bízok benne, hogy sikerül teljesítenem azokat.
Én nagyjából azt nézném, hányadik helyen vannak a világ/UK egyetemi ranglistán és a legjobba mennék. Annál többet érne a diplomám.
Csak kíváncsiságból, miért nem próbálkoztál legalább 1-2 komolyabb egyetemnél is? Próba szerencse alapon minimum... A birmingham kivételével egyik sincs benne a top 20-ban, illetve az utóbbi is csak idén került be a 30. helyről. Mindenesetre ha összességében nézem, mindenképpen Glasgow nyer.
A kovetelmenyek > minden erettsegimnek 5osnek kell lennie.
Matek emelt, Francia emelt (altalaban ket emeltet kernek mindenhol), tori kozep, magyar kozep. Angol es foldrazj mar meg van kozep szinten.
Angol nyelvtudas meg egy felsofoku IELTS nyelvvizsga minimum 6.5 ponttal azt hiszem, de nekem abbol szerencsere meg van mar a 7.0. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!