Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Melyik angol egyetemet válassz...

Melyik angol egyetemet válasszam, ha lehetőségem van 5 egyem közül választani?

Figyelt kérdés

Lezárult a visszaigazolási időszak az angol egyetemi felvételin, és pozitív válaszokat kaptam a következő egyemektől:

University of Manchester, University of Glasgow, Newcastle University, Queen Mary University London és University of Birmingham.

A kérdésem az lenne, hogy aki esetleg rendelkezik bármilyen jellegű személyes tapasztalattal az melyiket választaná? A felvételi feltételek szinte teljesen ugyanazok, és bízok benne, hogy sikerül teljesítenem azokat.

2014. febr. 21. 00:04
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok, én egyetemet írtam ki, vagy akartam írni, de valamiért lerövidült. :D
2014. febr. 21. 00:09
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem az a legtutibb, ha felmész az adott egyetemek honlapjára, és ott nézel utána. Esetleg véletlenszerűen írsz néhány embernek fészbúkon az adott intézményből.
2014. febr. 21. 00:34
 3/12 anonim válasza:
100%
Szia! Most kell eldönteni, hogy melyik legyen a firm choice? A Student Room biztos segíthet valamennyit. :) Megkérdezhetem, hogy mik a követelmények ebben a sulikban?
2014. febr. 21. 03:08
 4/12 anonim ***** válasza:
Milyen szakra mennél?
2014. febr. 21. 16:26
 5/12 Dubi ***** válasza:
68%

Én nagyjából azt nézném, hányadik helyen vannak a világ/UK egyetemi ranglistán és a legjobba mennék. Annál többet érne a diplomám.

Csak kíváncsiságból, miért nem próbálkoztál legalább 1-2 komolyabb egyetemnél is? Próba szerencse alapon minimum... A birmingham kivételével egyik sincs benne a top 20-ban, illetve az utóbbi is csak idén került be a 30. helyről. Mindenesetre ha összességében nézem, mindenképpen Glasgow nyer.

2014. febr. 22. 04:01
 6/12 A kérdező kommentje:
Igen most mar utolag en is elgondolkodtam azon, hogy miert nem jeloltem meg mondjuk a London School of Economics-ot, vagy hasonlo TOP egyemetem, de a jelolesek elott a biztosra akartam menni. Amugy Economics, Finance es Management szakokat jeloltem.
2014. febr. 22. 14:36
 7/12 A kérdező kommentje:

A kovetelmenyek > minden erettsegimnek 5osnek kell lennie.

Matek emelt, Francia emelt (altalaban ket emeltet kernek mindenhol), tori kozep, magyar kozep. Angol es foldrazj mar meg van kozep szinten.

Angol nyelvtudas meg egy felsofoku IELTS nyelvvizsga minimum 6.5 ponttal azt hiszem, de nekem abbol szerencsere meg van mar a 7.0. :)

2014. febr. 22. 14:48
 8/12 Dubi ***** válasza:
Akkor sima liba, Glasgow pedig jó hely. Az egyik barátom oda jár Music Technology vagy milyen szakra, és nagyon szereti.
2014. febr. 22. 17:52
 9/12 A kérdező kommentje:
Azert ugy gondolom nem minden ranglista adja a valos kepet. Van olyan lista amelyiken vilagszinten a legjobb 50ben van a manchesteri meg a birminghami is. Azt hiszem a QS uni rankings vagy valami hasonlo.
2014. febr. 23. 02:32
 10/12 Dubi ***** válasza:
100%
A Guardian és a Times rangsorok a mérvadók.
2014. febr. 23. 04:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!