2014-ben is ingyenes a Skót felsőoktatás?
Sziasztok!
A Bécsi Egyetem ingyen van. De a franc akar németül beszélni (10 évig kínoztak vele, ennélfogva megútáltam), de az angol nem megy olyan rosszul.
Skóciában vita volt mindíg is az ingyenes oktatás..hogy legyen, nelegyen, most épp mi az álláspont? :)
Edigburgh-t szemeltem ki magamnak.
Programozó vagyok egyébként, és melót keresnék elsősorban, de ha van ingyen tanulási lehetőség az mégjobb!
Bár van ilyen jellegű szakmám (OKJ-s programozó), de a hazai felsőoktatást igen rosszanak tartom (volt alkalmam 1-2 évig pár egyetemet kipróbálni..a vizsgák mindíg megvoltak..de volt hogy csak egyszerűen nemguntam mert olyan tetűlassú elméleti jellegű volt az oktatás hogy iszonyat...vagy épp a szakmához köze se volt annak amit épp oktattak (mérnök infón, szoros illesztések..fogaskerék méretzés...GDF powa...))
Ha még nem szereztél másik országban diplomát. Ha már elkezdtél egy egyetemet vagy főiskolát, akkor az ott teljesített éveidet levonhatják az államilag finanszírozott évekből.
Egyéb esetben akkor ingyenes, ha ott szándékozol diplomázni.
Viszont érdemes megérdeklődni az adott intézménynél a dolgokat, az a legbiztosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!