Elsősorban akik már voltak cserediákok, milyen programmal utaztatok ki és mesélnétek róla milyen volt?
Lányom 16 évesen, YFU, Németország, egy tanítási év, családnál élt.
Nagyon jól érezte magát, és amikor lejárt az egy év, jobban beszélt németül, mint a gimnáziumi némettanára.
Viszont sosem akart igazán Magyarországon élni utána, "meglegyintette" az az egészen más légkör, ami szavakkal szinte elmondhatatlan. Két év múlva külföldre költöztünk, itt végezte az egyetemet is, és nem tervezzük, hogy visszaköltözünk Mo-ra. Ő a férjével él, aki nem magyar, én az én férjemmel, aki szintén nem magyar, és nem bántuk meg, hogy tizenakárhány évvel ezelőtt eljöttünk.
Ha kimész, arra készülj fel, hogy pár magyar baratodat elveszíted - lemorzsolódnak -, de lesz egy csomó új barátod. És amikor visszamész, akkor a magyarok nem fogadják el a más országban végzett egy évedet, ezért mintegy évismétlésként újra kellett járni a gimi harmadik osztályát (új osztálytársak, egy évvel később érettségizett, stb).
Ja, és sokba kerül, nekünk akkor - kilencvenes évek közepe - 1 millió forint volt.
a tanulaskulfoldon.hu-n is nézelődj, nagyon szimpatikusak :)
és nem is kell évet ismételni, elég osztályozóvizsgát tenni azokból a tantárgyakból, amit kér az iskola.
Én legszívesebben már most kint tanulnék, ha lehetne. :)
Van ahol elfogadják, van ahol osztályozót kell/lehet tenni.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!