Továbbtanulás az USA-ban?
Figyelt kérdés
Amerikába szeretnék tanulni(egyetem/főiskola), de nem igazán tudom, hogyan kezdjem el. Egyáltalán lehet jelentkezni külföldiként egy gyengébb egyetemre zöldkártya nélkül?Mik a feltételek/követelmények? Láttam hirdetéseket, ahol ha fizetek kint lehetek családoknál mondjuk 1 évet, de én véglegesen szeretnék, és nem tudom ezek mennyire megbízhatóak. Ha közvetlenül az iskolába jelentkezek van esély rá,hogy felvesznek? Vélemények/Tapasztalatok? Előre is köszönöm a segítőkész hozzászólásokat!2014. jan. 25. 19:30
1/4 anonim válasza:
Most őszintén szólva ha nem tudsz az adott intézménynél érdeklődni minderről, felesleges kimenned, mert nem boldogulnál.
2/4 A kérdező kommentje:
Nem az a bajom, hogy nem tudok érdeklődni. Mielőtt érdeklődnék meghallgatnám(illetve olvasnám) más emberek véleményeit/tapasztalatait. Szóval nem arra vagyok kíváncs, hogy az otthon unatkozók, hogy tudnak értelmetlen válaszokat írni. De azért köszi a hozzászólást! :)
2014. jan. 25. 20:29
3/4 anonim válasza:
Az elsőnek kell igazat adnom.Az USA-ban minden egyetemnél saját magadnak kell intézni/utánajárni a dolgoknak.Ilyen általános kérdésekre amit te írtál nem lehet válaszolni mert minden egyetem különbözik a másiktól.
4/4 anonim válasza:
Ami egészen biztos, hogy kell, az egy (nagyon jól megírt) SAT-teszt és egy, minimum középfokú, TOEFL-nyelvvizsga. Ezenkívül sokszor beleszámít az érettségi, néha kellenek sporteredmények, néha kell közösségi tevékenységeket végezni középiskolában...
De felmész az adott egyetem honlapjára-> Admissions-> How to apply.
Viszont gyengébb egyetemre semmi értelme nincs menni. Ezt komolyan mondom. Nem muszáj egy Harvardra járni, de színvonalas, elismert egyetem kell, különben semmit sem ér a diplomád.
Ha van kérdésed nyugodtan megírhatod privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!