Mit kell tennem ha az USA-ban szeretnék tanulni? Milyen jó orvosi egyetemek vannak ott, ahol ösztöndíjra is van esélyem?
Ösztöndíjra csak akkor van esélyed, ha részleges ösztöndíjra gondolsz, mert teljes ösztöndíjat csak akkor adnak, ha van felmutatható kutatómunkád és PhD-t akarsz szerezni kint. Részleges ösztöndíjak vannak, általában úgy, hogy felvettek már az egyetemre és az ottani tanulmányi átlagodért kaphatsz, de ez egyetemenként elterő, járj utána. Milyen jó orvosi egyetemek vannak? Az USA-ban általában baromi nagy egyetemek vannak, nincs külön orvosi egyetem, csak az egyetemek orvosi részei, szakjai. Sok jó egyetem van az USA-ban, de az igazán elit egyetemekre (Harvard, Yale, Stanford, UCLA, MIT, CIT, CSU) baromi nehéz bejutni. Általában itt a tandíjak évi 50-60.000$ körül mozognak és orvosin még ennél is drágábbak. Amit én ajánlok, hogy szúrj ki egy egyetemet és az Admissions menüpontban nézz utána mindennek. Egyébként még kell TOEFL-nyelvvizsga (min középszinten) és rendkívül jó SAT-teszt. Ha van még valami kérdés, írj.
Keeping my fingers crossed :)
Kicsit késik a válaszom de remélem még aktuális a dolog. :)
Én az USA-ban élek de majd ha eljön az ideje mindenképp Magyarországon vagy egyéb uniós országban szeretnék egyetemre menni. Azt javaslom tedd ezt te is! Még ha sikerülne is kapnod ösztöndijat a megélhetés nehéz lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!