Az UCASon hogy megy pontosan a jelentkezés?
Magyar érettségieim vannak, ECL angol és német felsőfokú nyelvvizsgám.
Kell ajánlás egy tanártól: a volt gimis angol tanárom ír egyet, az jó?
Az érettségi jegyeket hogyan számítják? Le kell fordítani, vagy hogy működik?
Azt írják, hogy az ajánlásban kell megjósolni. Tehát ha újraérettségizek majd valamiből írja be a tanárom, hogy 5-ös lesz?
A korbbi sulikat hogy kell beírni? (Education rész a jelentkezési lapon)
Konkrétan a University of Edinburgh-ba jelentkeznék közgázra.
Kell a TOEFL ha van ECL felsőfokúm és a tanár is leírja, hogy jól beszélek angolul?
Asszem ennyi:)
Köszi!
Én is erősen gondolkozom hogy külföldre menjek... Vagy fél napig böngésztem a neten mire találtam valami értelmesset...
de egy tuti: TOEFL tuti kell, mert az ECL-t egyetemre nem fogadják el akármilyen ajánlásod is van :)
Ennek nemrég kellett utánanéznem, lehet, hogy Neked már nem aktuális, de mást is érdekelhet.
A briteknél (és ha jól tudom a németeknél, osztrákoknál is) mindig egyedi elbírálás alá esik, hogy mit számítanak be, és hogy az megfelel-e nekik. Talán a dublini (?) egyetemen találtam egy apró írást, hogy mi az általános; de most nem találom a linket. Lényeg: nincs benne semmi meglepő, jobb helyekre csak itteni emelttel mehetsz és jobb jegyekkel, kevésbé népszerű helyekre viszont elég a közép vagy a rosszabb jegy.
Ha TOEFL mondanak, akkor mindenképp az kell. Edinbg.... ba pont elég nehéz bekerülni, de hajrá, ne add lejjebb! ;) Nyelvvizsga mellé fölös a tanári dicséret, de ha az ajánlólevélben erre is kitér, az jó. Hivatalos iratokon a suli hivatalos neve legyen, ha teheted, ne rövidíts.
Ajánlom figyelmedbe az UCAS és Dreamfoundation.eu honlapokat!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!