Ildiske kérdése:
Középiskola után külföld lehetséges?
Figyelt kérdés
Drága húgom szeretne külföldön nyelvet tanulni. Majd utánna egyetemre menni szintén külföldön. Angolul nyomja, nyomná a dolgot. Vki vmilyen pályázati lehetőséget, honlapot, ahol nyerhetne ehhez egy kis pénzt!? Vagy bármilyen ötlet megfelel! Jelenleg az érettségi után a technikumot csinálja a középsuliba!2013. nov. 22. 19:56
1/3 anonim válasza:
Mit tud felmutatni, hogy ő nyerjen el egy pályázati lehetőséget? Tanulmányi eredmény, akármi?
2/3 anonim válasza:
A Skandináv országokban nagy szokás, hogy érettségi után a fiatalok elmennek 1-2 évet valami egészen mást tanulni, utazni, más nemzeteket megismerni (amolyan népfőiskolák-Hogskole). Közben pedig magukat is megismerik és olyan helyre adják majd be a jelentkezést, amit már ők választottak.
Szerintem ez fantasztikus. És persze közben megtanult min. egy nyelvet is maximálisan használni.
Ezt ismerem, több ismerősöm vett részt a programban, köztük én is. Volt aki 18 évesen, és olyan is, aki 37. :)
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Tulajdonképpen a lényeg az lenne,hogy ne itthon keljen egy olyan egyetemre tovább menni,ahol egyébként is túltermelés van!Azt hallottuk,vannak ilyen pár hónapos nyelv tanfolyamok (pl.Norvégia,Málta,Anglia...stb)Csak arra kellene vmi pályázat,hogy mindezt ki is tudja fizetni!És utánna avval a nyelvtudással keresne egyetemet külföldön! (nagyon jól beszél angolul,de rá akar erősíteni az egyetem előtt)
2013. dec. 4. 09:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!