Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogy lehet külföldön bejutni...

Hogy lehet külföldön bejutni egy egyetemre?

Figyelt kérdés

Hogyan tudnék bekerülni pl. az Amsterdam School of Economicsba?

Van felvételi? Vagy átszámítják az érettségim?

Milyen papírokra van szükség?

Mennyibe kerül?:)

Bármilyen info érdekel, most kezdem a kutatást!

Hollandiában szeretnék élni a továbbiakban (esetleg Angliában), már sajnos semmi nem köt ehhez az országhoz.

2009. nov. 9. 15:54
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]

[link] object.cfm/FC59753D-C5FD-435A-BD6FDDD50FF3AF82

En odajartam... De az Mastert mar inkabb Angliaban vegzem (vegeztem mivel most csinalom a masodikat). Az egyetem nagyon jo meg top brit egyetemekkel is osszehasonlitva (kulonosen kozgazos teruleteken), szoval ha felvesznek sokat fogsz tanulni. A hollandok eleg pragmatikusak szoval a tudast amit kapsz az meg hasznos is lesz. Munkat minden volt osztalytarsam talalt akik ott vegzett...

Azonban en mindenkeppen Angliat ajanlom ha megteheted mivel itt sokkal konnyebb egy magyarnak mint Hollandiaban meg akkor is ha a fizetes egy kicsit gyengebb...

2009. nov. 9. 16:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Az arak: [link]
2009. nov. 9. 16:56
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Az árak jobbak, mint amire számítottam:)

Azt megkérdezhetem, hogy hogy jutottál be? Az alapszakot Hollandiában majd a mestert Angliában végezted? Felvételi van?

2 felsőfokú nyelvvizsgám van (angol, német) és készülök a TOEFL vizsgára. Esélyek?:)

Miért könnyeb a magyaroknak Angliában?

Még pár részletet, ha tudnál rám egy kis idpőt szánni!:)

Köszi!

2009. nov. 9. 20:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem kulfoldi erettsegim volt (szinten ket felsofoku nyelvvizsgam) mely A+A+A+(kb harom emeltszinto 5s)B (4es)D(2s elfogyott az erom a vegere) volt. TOEFL az nem nehez, sot kifejezetten konnyu (eloszor 270/300 kaptam majd tavalyelott 116/120). Volt matek vizsga + interview. A matek nem volt túl nehéz (calculus), az interviewn meg föleg azt kérdezték miért hollandia,mit szeretnek csinalni ot ev mulva,stbstb

Hollandiaban ha legalabb heti 12 orat dolgozol akkor meg ingyen is utazhatsz majd barhova hollandian belul het kozben.

Angliában szerintem egy kicsit jobb az oktatás (több a discussion és egy kicsit jobb az emberanyag) viszont jóval drágább és sok ösztöndijat se lehet kapni. Cserébe még jóval elismertebb is mint hollandia.

Tovabba az angolok (es foleg a skotok) sokkal kevesbe lenezoek mint a hollandok ha az orszagukban elsz, bar a hollandok elsore kedvesebbnek hatnak (ezert valasztottam annak idejen hollandiat). Plusz hollandiaban sokkal jobb a fizetes.

2009. nov. 9. 21:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ha esetleg nem jön össze most, mesterire be lehet kerülni (hogyan?), ha itthon elvégzem a Corvinuson az alkalmazott közgázt alapszakon?

Hollandiában?

LSE-re Camberidge-re stb. milyen esélyekkel lehet így pályázni?

Edinburgh-i egyetemről is hallottam jókat, plusz olvastam itt, hogy Skóciában meg lehet úszni a tandíjat is.

Gondolom a diploma eredménye számít.

Vélemény?:)

Persze Erasmus-szal mindenképp kimegyek, de később mindenképp Hollandiába vagy az UK-ban szeretném újrakezdeni az életemet!

2009. nov. 10. 14:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A hugomat Corvinus alapszakkal felvettek Edinburghbe szoval az biztos hogy lehetseges. En is Amsterdambol oda mentem eloszor ket eve. Edinburgh szuper, de csak az alapkepzest tudod meguszni (a mesterkepzesert mar fizetni kell).

Tavaly ugy dontottem hogy valami mast szeretnek tanulni (nem kozgazt) amely nem annyira jobb oldali (azert hogy mind ket oldalat lassam az eremnek) szoval a UCL (globalizacio) es az Nuffield College, Oxford (szociologia) kozott valasztottam. Mivel nekem a UCL jobban tetszett (az egyetem kampusza, tortenelme, a program, London) plusz mostmar hivatalosan is jobban van rangsorolva en london mellett tettem le a voksomat. Az LSE nagyon jo akkor ha penzugyet szeretnel tanulni es kesobb bankba szeretnel dolgozni (egyetemi pletykak szerint a diakok 50% allitolag bankba megy dolgozni utana). A Cambridge inkabb egy baloldali egyetemnek tunik (legalabbis a Cambridge-iaek akiket ismerek mind balosok (nem a magyar ertelemben)) szoval azt nem tudom hogy ott a modern kozgaz milyen lehet. De gondolom ha jo jegyeid vannak akkor oda is at lehet menni (A Cambridge 40%a kulfoldi diak mig az alapszakasznak csak 10%a szoval gondolom kesobb konnyebb bekerulni). Szoval lesz eselyed kesobb is!

Az altalam ajanlott egyetemek (kozgaz): UCL, Imperial, Edinburgh, LSE, Oxford, Warwick, Cambridge, aztan talan Kings, Durham, St Andrews, York es Bristol.

2009. nov. 10. 19:15
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Így már könnyebb elindulni.:)

2009. nov. 11. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!