Mi a módja, hogy gimi után külföldön járjak egyetemre?
Szeretnék érettségi után külföldön továbbtanulni, de nem tudom, hogy egyáltalán hogyan kezdje hozzá, hogy kiválasszam, és jelentkezzek egy egyetemre, ami ingyenes, vagy alacsony a tandíj. Marketing és gazdasági dolgok érdekelnek, hál'Istennek, még van 2 évem, de szeretném mihamarabb kiválasztani a sulit, illetve az irányt, hogy tudatosan készülhessek rá.
Angol és francia nyelvtudással rendelkezem.
Nem értem a problémádat.
Kitalálod, hogy milyen szakon akarsz továbbtanulni, kinézed az iskolát ahová szeretnél járni és ennyi. Felhívod őket, ha valamit nem értesz. Egyébként ha a papírok megvannak, nem állítanak elég semmilyen akadályt, pláne nem, mert EU-s állampolgár vagy.
Az érettségid szükséges, illetve nyelvvizsgát fognak kérni (honlapon írják, hogy milyen kell, de legtöbb helyen ott helyben leteheted -persze nem ingyen-).
Arra készülj, hogy kegyetlenül drága. Legalábbis én Angliáról tudok csak nyilatkozni, arról van tapasztalatom. Nincsen olcsó hely magyar fizetésekhez képest külföldön. Nemrég majdnem lázadás tört ki az angol diákok körében a tandíjemelés miatt, de a külföldieknek még drágább, szinte mindenhol. Ingyen nem tanulhatsz külföldön.
Ha kiemelkedő vagy tanulmányi versenyeken, akkor talán szerezhetsz valami ösztöndíjat, de ehhez nem értek.
Tényleg nem bántásként, de ha beszéled a nyelveket, akkor nem lehet akadály minden szükséges infót kikutatnod az interneten rövid idő alatt.
ha bemesz a sulikonyvtarba, akkor ott kell legyen tovabbtanulasi tajekoztato, abban benne vannak az akreditalt kulfoldi foiskolak es egyetemek, a felveteli eljaras menete, es minden informacio amire szukseged van
DE maga a tandij nem a teljes osszeg, amire szamitani kell, hiszen kell szallas es etkezes is, repulojegyek stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!