Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Szerintetek rosszat tettem?

Szerintetek rosszat tettem?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő.A fiam 3 évvel ezelőtt ballagott az általános iskolából.jelentkezett egy Vendéglátói Szakközépiskolába ahová fel is vették.Én viszont úgy döntöttem,hogy Angliába költözünk,és elmagyaráztuk a fiamnak,hogy nagy lehetőséget kapott,hisz Angliában tanulhat egy iskolában...Kijött velünk..Jövőre érettségizik itt kint,és neki most újra lehetősége van,hogy valami szakmát válasszon amit szintén itt kint tanulhatna meg..De nem tud választani.Fogalma sincs,hogy mit csináljon...Ilyenkor az jut eszembe,hogy lehet mégiscsak hagynom kellett volna hogy otthon vendéglátós legyen?Hibáztam,hogy rábeszéltem Angliában tanuljon?
2009. nov. 4. 16:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire elbizonytalanodott, akkor nem Angliával van a baj, hanem vele. Lehet, hogy az ottani lehetőségek megzavarták. Semmiképpen sem tettél vele rosszat, hogy kivitted Angliába. Lassan meglesz az ottani érettségije, plusz ajándéka "megnyerte" az angol nyelvet is. Még van egy éve, hogy rájöjjön, mi is érdekli valójában.
2009. nov. 4. 16:55
 2/10 anonim válasza:
szerintem se tettél semmi rosszat előbb -utóbb biztos rá fog jönni ,hogy mit is akar igazán
2009. nov. 4. 17:11
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha vendéglátós akar lenni akkor Angliában is tud az lenni.

Adj neki egy kis időt és majd eldönti mi érdekli. Semmiképpen ne sürgesd, szerintem.

2009. nov. 4. 17:28
 4/10 A kérdező kommentje:
Én nem sürgetem,csak idén már készítik fel őket az érettségire,és hamarosan jelezni kell a további lehetőséget,hogy mit szeretne,mert el kezdik annak is az előkészítését..Kérdeztem,de már nem akar Vendéglátós lenni,otthon is csak azért írta be,mert a haverjai is oda mentek..
2009. nov. 4. 17:46
 5/10 anonim válasza:
Ha amúgy sem akart az lenni, akkor semmiképp nem tettél rosszat! Ott kint nincs valami "általános" folytatás a gimi után, amihez nem kéne még most rögtön szakot választani? Arra gondolok, hogy valami olyasmi kéne szerintem, ahonnan még több irányban is tovább mehet később. Idővel rájön, hogy mi érdekli igazán!
2009. nov. 8. 10:16
 6/10 anonim ***** válasza:

Annak ellenére, hogy kint vagytok, és nagy valószínűséggel kint is folytatja a tanulást a fiad, ajánlom a www.felvi.hu és a www.fisz.hu oldalakat.

ezeken rajta van az összes szak, amit Mo-n lehet tanulni. Talán ezekből ki tudja találni mi érdekli igazán. Azt is fontosnak tartom, hogy te is világosítsd fel 1-1 szakról, pl. az mit csinál, mennyit keres, mennyit dolgozik, milyen képességekre van szükség hozzá.

ha végképp nem tud dönteni, küldd el grafológushoz az írását, ő majd kielemzi és felfedi tudat alatt mi áll közel hozzá, miben lenne jó.

Angliában rengeteg lehetőség van, és úgy, hogy tökéletesen beszéli az angol nyelvet, csak rajta segítettél :) szerencsés srác

2009. nov. 12. 16:19
 7/10 anonim ***** válasza:
Az Angliába költözéskor megkapta élete nagy lehetőségét. Akármit is végez el ott - sokkal jobb élete lesz mint itt valaha lehetne.
2009. nov. 16. 18:27
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

"sokkal jobb élete lesz mint itt valaha lehetne"

valahogy a mostani magyarokban nincs semmi hazaszeretet...

2010. jan. 14. 21:06
 9/10 anonim válasza:

A "mostani" magyarokban???

Inkább a mostani helyzet nem olyan, hogy itt hosszú távon lehetne gondolkozni egy egészséges jövőről...

(bocs, nem a témához tartozott, de az utolsó hozzászólás elég érdekesen hangzott, muszáj volt hozzászólnom!)

2010. jan. 23. 17:39
 10/10 anonim válasza:

Csodálkozol, hogy nincs bennünk hazaszeretet?? Miért lenne?? Ezért a helyzetért ami itt van??? Bocsi, h ez se kapcsolódik ide.:)

Egyébként szerintem nem tettél rosszat vele, bárcsak az én anyám vinne ki engem.

2010. márc. 28. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!