Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » A Harvardon mennyi az éves...

A Harvardon mennyi az éves tandij?

Figyelt kérdés
dollárban

2013. aug. 31. 11:02
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
dehogysértődök meg :) de kifejtenéd bővebben??
2013. szept. 3. 23:04
 12/18 anonim ***** válasza:
Hát szerintem nagyjából érted mire célzok, pl. az integrált fejlesztői környezeteket vagy a ciklusokat olyan extrém módon máshogy vagy jobban nem fogod ott tanulni mint itthon a BME-n, ha az infónál maradunk(de szerintem a legtöbb szaknál elmondható, az 1+1 ott is 2... max. jognál más a helyzet). Viszont a presztízse biztos sokkal nagyobb, külföldi, nagyobb beosztású munkákat könnyebben megkapsz szerintem.
2013. szept. 3. 23:24
 13/18 A kérdező kommentje:
ááá értem :)) végül is erről beszéltem én is :)) azért túlfelvan fújva az egész
2013. szept. 3. 23:26
 14/18 anonim ***** válasza:
Vegyünk egy példát, Yale Egyetem. Youtubeon megnéztem a pénzügyi piacok előadást én is közgázon tanulok. Más volt amit ő mondott el? Nem. A GDP ott is ugyan azt jelenti amit itt stb.(mint ahogy előttem is írták az 1+1 az ott is 2) Viszont az nem mindegy, hogy ki adta elő. New York, wall streeten dolgozó befolyásos ember az óra közepén meg egy Mark Zuckerbergnek dolgozó tag folytatta(egyébként rengetegszer adnak előadást ilyen egyetemeken Bill Gates és hozzá hasonló kaliberű emberek). Na ez a különbség, ők olyan szakmai tapasztalatokat mondanak el neked amit itthon sose fogsz megkapni ráadásul a kapcsolatrendszer amit ott kiépítesz az se ugyanaz lesz mint itt...
2013. szept. 5. 17:11
 15/18 A kérdező kommentje:
értem :) köszönöm :)) lenkelnéd a videót??lehet privátban is :))
2013. szept. 5. 17:29
 17/18 anonim ***** válasza:

"Egy BME-mérnökinfó meg egy Harvard-computer science nem hiszem, hogy Rolls Royce meg Suzuki Swifthez hasonló értékben(megszerzett tudásra érem) lennének, inkább mondanám, hogy spagetti meg valami szarvasgombás étel, kb. ugyanolyan finom de az utóbbit jobban preferálják a sznobok."

Ajjaj, ezt a BME-n lehet, h így látják, de... a dacosság nem helyettesíti a valóságot.

Szem a hasonlat elég helytálló, nem mellesleg, a Suzukinál nagyon sok olcsóbb/rosszabb kocsi van ám!

A 'Hardvar'-ról(meg pl. oxford-cambridge-röl is) még a távoli keleteurópában is is álmodoznak a diákok, meg nem mellesleg a kínában is, tudod milyen felvételizös emberanyagból válogahatnak? A tanárokkal persze ugyanez a helyzet. Tudom, a BMEn is tanul pár külföldi, de az nem ugyanaz. Nem mellesleg, a magyar oktatói fizetés épp hogy kenyérre elég, majd mindenkinek van másodállása...

Próbáld meg ebben a táblázatban megtalálni a BMEt vagy egy magyar egyetemet. (Pár éve asszem még benne volt az ELTE)

[link]

Ha érdekel, nézd meg a 'methodology' részben mik a kritériumok.

(egy már rég végzett fizikus)

2013. szept. 14. 00:23
 18/18 anonim ***** válasza:

QS nevesebb ranglista szerintem

267=

Budapest University of Technology and Economics :DDDDD

Közgáznál a BCE 80. hely körül van a CEU MBA képzése meg top 20-ban.

Egy egyetemi tanár fizetése meg nem hiszem, hogy kenyérre lenne csak elég....:D Sokszor cégvezetők mennek el oktatónak(jellemző BCE-nél) akkor nem hiszem, hogy 2ft-ért ők elvállalják.

2013. szept. 14. 01:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!