A Harvardon mennyi az éves tandij?
Szakonként változik. 60 Ezer $ körül van az összes szemeszter, a legdrágább az MBA, 2 év kb. 100 ezer $.
2013. szept. 1. 01:11
2/18 A kérdező kommentje:
te jó ÉG!!!és lehet tudni hogy miért ilyen drága??
Talán mert a világ legnevesebb egyeteme, aki onnan kikerül annak nem kell azon törnie a fejét, hogy hol fog elhelyezkedni vagy diplomával szakmunkásnak áll, mit azt a tegnapi aktívba láthattuk pár magyartól (igaz pedagógus meg hangmérnök diplomások voltak...) Onnan kerül ki a legtöbb forbes listára felkerült milliárdos, de azt is hozzá kel tenni hogy aki odamegy az alapból nem szegény családból származik és neki van miből építkeznie. Maradjunk annyiban, hogy elit iskola. Ha külföldön akarsz tanulni, inkább maradj az únión belül, nézegess raglistákat, hogy szakokon belül melyik egyetem hogy áll. Németországba, Svájcba és Skandináv országokba is vannak világhírű egyetemek.
2013. szept. 2. 15:43
4/18 A kérdező kommentje:
á dehogy akarok :))lassan kenyérre sem lesz pénz .Elhiszem hogy elit,meg a képzés is a legmagasabb fokon van,de mit csinál egy nagyon intelligens,eszes gyerek akinek nincs pénze,de igenis megállná a helyét a Harvardon,Stanfordon stb.?? Sajnos azt veszem észre hogy Gazdag szülő,okos gyerek
...amiből őszintén tele a hócipőm :) utálom ezt a burzsujok irányitotta társadalmunkat..
Ha jó tanuló vagy bekerülhetsz államira, ha kevésbé jó tanuló akkor tényleg igazságtalan mert a másik kevésbé rossz tanuló aki gazdag az tud menni te meg nem... erre szokták mondani, hogy ott a diákhitel csak nem mindenki akarja adóssággal kezdeni az életét...
2013. szept. 2. 15:58
*a másik kevésbé jó tanuló
2013. szept. 2. 15:59
7/18 A kérdező kommentje:
hát igen egyezek veled :)) igaz magánegyetemekről beszélünk,rendben va hogy kell fizetni,de ami sok az sok :) pedig ami azt illeti egy állami egyetem is lehet lyan jó mint egy magán :)csak aztvettem észre hogy az USA-ban jobban a magánegyetemeket emelik ki
$40,866. Ehhez jon meg persze a szallas es megelhetes amivel egyutt valoban $60k korul van a teljes koltseg evente. Azonban a dikaok tobb mint fele kap valamilyen nagysagu tamogatast az egyetemtol, amennyiben erre a csalad keresete miatt jogosult. Ez kulfoldi diakokra is vonatkozik.
Ezek a szamok Magyar oktatashoz viszonyitva valoban hihetetlenul nagyok, de egy Rolls Royce markakereskedesben ritkan szoktak kiakadni, hogy a Suzuki Swift az mennyivel olcsobb, pedig annak is negy kereke van...
2013. szept. 2. 16:31
9/18 A kérdező kommentje:
értem :)) tetszik a példád :)) és köszönöm :)
Nekem meg nem tetszik a példa, de remélem nem sértődsz meg. Egy BME-mérnökinfó meg egy Harvard-computer science nem hiszem, hogy Rolls Royce meg Suzuki Swifthez hasonló értékben(megszerzett tudásra érem) lennének, inkább mondanám, hogy spagetti meg valami szarvasgombás étel, kb. ugyanolyan finom (tekintsünk el a különböző ízlésektől)de az utóbbit jobban preferálják a sznobok.
2013. szept. 3. 23:02
Kapcsolódó kérdések: