Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Telekommunikáció vagy grakikai...

Telekommunikáció vagy grakikai mérnök? Álláslehetőségek? Fizetés?

Figyelt kérdés

Jövőre megyek egyetemre, és nem tudok dönteni két szak között... A 'grafikai mérnök és dizájner' az egyik, ezt sokka jobban szeretem csinálni. Az 'energetika, elektronika és telekommunikáció' a másik, ez pedig sokkal nehezebb szak, és szeretem a kihívásokat.

Melyiket ajánlanátok? Melyik a keresettebb szakma? És a jobban fizető?

2013. aug. 25. 18:33
 1/4 anonim ***** válasza:
ez a grafikai mérnök elég nagy kamunak hangzik. hol találtál ilyen szakot?
2013. aug. 25. 18:45
 2/4 A kérdező kommentje:
Újvidék, Szerbia. Van ilyen szak az biztos. Az egyik ismerősöm is oda jár. Pl. nyomdában dolgozhat, könyv-, újságszerkesztésben, web-oldalakat készíteni tanulnak, stb.
2013. aug. 25. 19:05
 3/4 anonim ***** válasza:

az a sima grafikus, sőt itthon grafikusművésznek hívják, ezen a grafikus mérnökön jót nevettem :D

ha a grafikus szakon van külön felvételi (kiszűrik a tehetségteleneket) és már láttad, milyen munkákat készítenek ott (és elég színvonalasnak tartod), akkor érdemes megpróbálni. ha ez nem egy művészeti képzés is egyben, hanem csak ilyen technikai dolgokat tanultok, akkor szerintem nincs értelme. annyira jól úgysem fogtok megtanulni weboldalakat készíteni, mint egy grafikusművész vagy egy programozó, az ilyen nyomdai dolgoknak meg már most leáldozóban van.

2013. aug. 26. 09:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyértelműen a telekommunikáció. Nagy telekommunikációs cégnél vagyok mérnök és van designer ismerősöm is. Designer ismerős a dupláját keresi havonta mint én ( Ő 400 én 200), de Ő már 10 éve a szakmában és olyan cégeknek ad el mint az Oriflame. Természetesen ezeket a "fusi" munkákat feketén...
2013. aug. 29. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!