Milánói vagy Londoni egyetem?
Ugye tudod, hogy ott súlyos milliókba fáj a képzés? A megélhetésről nem is beszélve, ha nincs biztos munkád suli mellett.
A második kérdésre pedig a válasz, hogy attól függ, minek tanulsz.
Diákhitelt bármelyik EU-s tanuló feltud venni, az egész képzésre, kb. nincs is rá kamat, és törleszteni is csak akkor kell, ha egy szintet elért a fizetésed. Ha nem éri el, X év után elévül a hiteled. Ebből kifolyólag: egyik angliai egyetem sem számít drágának. Ha összejön egy jó meló, kitudod fizetni, ha nem, akkor meg úgysem kell kifizetned.
A megélhetés ami a necces, nem az egyetem ára...
Kedves, ahogy a válaszadók ignorálták a kérdést...
Viszont a "Vagyis melyik az élhetőbb város" -nak semmi köze a kérdés elsö feléhez.
A rövid válasz, hogy inkább London, bár a pszichologiahoz nem értek, le kell csekkolni. De London az LONDON, és ennek megfelelöen két egyetem (Imperial, UCL) is van, ami csak arnyalattal marad el az Oxf-Cambr. szinvonaltol.
Gondolom voltál ott, és tudnál ott élni... nekem picit nagy, de a Te korodban imádtam:) Csak éppen átlagmagyarként kicsit szegénynek érezheted magad, de dolgozni szabad. Egy másik UK nagyváros mint alternatíva?
Olaszország evtizedek ota kicsit gyengelkedik, azt hiszem az egyetemek általában nem olyan gazdagok, nemzetköziek, elismertek - kivételek mindig vannak, pl. magánegyetemek (MOn például a CEU!)
A hosszu valasz, hogy nézz utána (pl [link] , meg hasonlok), ahogy én is tettem pl. itt
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!