Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Milyen feltételeknek kell...

Milyen feltételeknek kell megfelelni ha az Egyesült Államokban szeretnék egyetemre menni?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy ott másmilyen iskolarendszer van, mint itthon, de nem tudom, hogy milyen követelmények vannak, pl itthoni érettségit elfogadnak- e vagy kell vmi más, nyelvvizsga milyen kell, meg stb.

2013. ápr. 15. 10:00
 1/8 anonim ***** válasza:
47%

Elfogadják az itteni érettségit, nyelv vizsga nem kell, viszont tandíj van. Jó ha számolsz rá évi 1-2 milliót + lakhatás + kaja.

Jó mulatást.

2013. ápr. 15. 10:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi az infót, megy a plusz :D
2013. ápr. 15. 15:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Amit az első írt, az nem teljesen igaz. Ha az USA-ban szeretnél egyetemre járni, akkor le kell tenned egy TOEFL vizsgát, mivel nemzetközi diák vagy. Ez egy 120 pontos vizsga, ami alapján besorolnak egy tudásszintbe. Egyetemenként eltérő, de a legtöbb olyan 70-80 ponttól fogadja el.
2013. ápr. 15. 15:39
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2013. ápr. 15. 15:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Évi 1-2 millió? Szerintem te nem Amerikára gondoltál 1#, mert ott 4-10 millió forintig terjed a tandíj, iskola jóságától függően.
2013. ápr. 15. 20:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Erettsegit nem fogadjak el, masfajta vizsgakat kernek, nyelvvizsga kell. Az tudni kell, hogy az USA-ban also hangon is van vagy 5,000 egyetem, e vilagcuscstol a total hulladekig van minden - a bejutas ertelemszeruen icipicit kulonbozik..
2013. ápr. 24. 17:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez valóban attól függ melyik egyetemre szeretnél menni. Nem mindegy hogy valami sima állami vagy pedig Ivy League (Borostány Ligás) egyetemek egyikére (Harvard, Yale, Columbia, Brown,Princeton.. stb). Náluk 2 fontosabb vizsga van az SAT és az ACT. SAT-t azt hiszem már Mo.-n is tudsz tenni. Figyelmedbe ajánlom ezt: [link]

Mellesleg szerintem nézz körül még a neten. Gondolom nem kell elmondani, hogy nyelvtudás szükséges. Annélkül gondolkodni ezen elég nevetséges. TOEFL vizsgát kérik.

Ösztöndíjat könnyebb szerezni a Borostyán ligás egyetemektől mint az államaiktól.

Azt tartsd szem előtt hogy a nagyobb egyetemek különleges embereket keresnek. Egy dolog okosnak lenni és versenyeken jó helyezéseket elérni, de az olyan emberek akik nem csak a tanulásban jók, kiemelkedőek azoknak több esélyük van. Sport eredmények, zenei tehetség, diákönkormányzat, önkénteskedés... stb

Szerintem érdemes írni a nagykövetségnek esetleg, de a Yale honlapján lehet írni diákoknak is (Ask a student). [link]

Próbálj odajáró diákoknak írni a neten.

Ők is sokat segíthetnek: [link]

Sok sikert! Ja, és ne hallgass azokra akik azt mondják hogy ez lehetetlen egy magyarnak, úgy se sikerül, add fel, ébredj fel blablabla. Nagyon de nem könnyű az biztos. 200%-os teljesítményre van szükség, de nem lehetetlen.

Sok sikert! :))

2013. máj. 19. 18:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

[link]

Lehet hogy nem a Yale-re akarsz menni, de szerintem nézd át a honlapjuk. Sok hasznos dolog fent van.

2013. máj. 19. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!