Milyen feltételeknek kell megfelelni ha az Egyesült Államokban szeretnék egyetemre menni?
Elfogadják az itteni érettségit, nyelv vizsga nem kell, viszont tandíj van. Jó ha számolsz rá évi 1-2 milliót + lakhatás + kaja.
Jó mulatást.
Ez valóban attól függ melyik egyetemre szeretnél menni. Nem mindegy hogy valami sima állami vagy pedig Ivy League (Borostány Ligás) egyetemek egyikére (Harvard, Yale, Columbia, Brown,Princeton.. stb). Náluk 2 fontosabb vizsga van az SAT és az ACT. SAT-t azt hiszem már Mo.-n is tudsz tenni. Figyelmedbe ajánlom ezt: [link]
Mellesleg szerintem nézz körül még a neten. Gondolom nem kell elmondani, hogy nyelvtudás szükséges. Annélkül gondolkodni ezen elég nevetséges. TOEFL vizsgát kérik.
Ösztöndíjat könnyebb szerezni a Borostyán ligás egyetemektől mint az államaiktól.
Azt tartsd szem előtt hogy a nagyobb egyetemek különleges embereket keresnek. Egy dolog okosnak lenni és versenyeken jó helyezéseket elérni, de az olyan emberek akik nem csak a tanulásban jók, kiemelkedőek azoknak több esélyük van. Sport eredmények, zenei tehetség, diákönkormányzat, önkénteskedés... stb
Szerintem érdemes írni a nagykövetségnek esetleg, de a Yale honlapján lehet írni diákoknak is (Ask a student). [link]
Próbálj odajáró diákoknak írni a neten.
Ők is sokat segíthetnek: [link]
Sok sikert! Ja, és ne hallgass azokra akik azt mondják hogy ez lehetetlen egy magyarnak, úgy se sikerül, add fel, ébredj fel blablabla. Nagyon de nem könnyű az biztos. 200%-os teljesítményre van szükség, de nem lehetetlen.
Sok sikert! :))
Előző vagyok.
Lehet hogy nem a Yale-re akarsz menni, de szerintem nézd át a honlapjuk. Sok hasznos dolog fent van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!