Miképp járhatnék külföldön suliba, vagy egyátalán van-e esélyem (nekem)?
Mint ami a legtöbb embernél gond,az nálam is, a pénz..
Illetve sajnos a(z)(angol)nyelvtudásom sem a legjobb.
tudom hogy fontos a jó nyelvtudás mert ott olyan nyelven is tanulnak,de folyamatosan "képzem magam"
Valakinek valami ötlete,javaslata,tapasztalata,tippje? :)
Milyen suliba jársz most, ha jársz?
Vannak cserediák programok... középiskolában is... kimész és fél vagy 1 évet külföldön tanulsz, de a jegyeid itthon lesznek elismerve. Ezzel betekintést nyersz abba a kultúrába és oktatási rendszerbe, ahol tanulni szeretnél.
Ha már végeztél a középsulival, akkor pedig menj fel a kiválasztott külföldi egyetem (gondolom angliai) honlapjára és töltsd ki a jelenkezési lapot, csatold a megfelelő papirokat... és igényelj diákhitelt. Mindenhez pontosan ugyanannyi jogod van, mint az állampolgároknak... maximum azt mondják, hogy a tárgyaid nem megfelelőek és ezért csinálnod kell valamiféle előtanulmányt...
Köszönöm a válaszod!
Ha minden jól megy idén érettségizem:)
Ezen a cserediákon én is már agyaltam,csak lehetőség eddig nem igen volt..bár most sem tudok róla sajnos
Diákhitelbe nem tudom bele mernék-e vágni,mert mi van ha nem lesz állásom vagy valami,mert sajnos a mai világba:/
Szia!
Szerintem azok alapján amiket leírtál ne menj ki. Felsőfokú angol nélkül nehezen fogsz tudni munkát találni, és ha nincs munkád nincs pénzed, akkor meg miből fizeted a szállást és kaját.
Amerikában még hozzá jön, hogy egy évre kb 2000 dollár a biztosítás, és a repülőjegy is 200e forint. És bár a CC jó lenne neked, de angol nélkül itt is esélytelen, hogy állást kapj.
második köszönöm a részletes választ,és neked is harmadik!
harmadiknak még annyit hozzátennék, hogy akkor képzem magam tovább,és ha majd meglesz megyek;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!