A földön több milliárd embernek problémája van a megélhetéssel...nézd meg őket, hogy hogyan csinálják és lehet megtalálod az "ésszerű megoldást" a magad számára...
2013. febr. 9. 05:03
3/7 Dubi válasza:
Ha Edinburghba vagy Glasgowba mész dolgozni, ott viszonylag könnyen találhatsz munkát. De ne diákmunkára gondolj, abból nem fogsz megélni!
2013. febr. 9. 10:54
4/7 A kérdező kommentje:
1. : köszi a választ, rövid, tömör, de informatív :D
2. : igen, köszi a tanácsot, hogy nézzem meg hogyan csinálják mások, de úgy néz ki ezzel megelőztem a tanácsodat, ezért tettem fel a kérdést, hogy akinek van ötlete vagy éppen hasonló cipőben jár, az megírhatná. Nem is értem minek írtad ezt a választ...
3.: Köszi szépen, igen hallottam, hogy diák melóból nem igazán tud megélni az ember, jó lenne egy jó kis ösztöndíj, de sajna arra nincs sok esélyem :S
2013. febr. 10. 13:06
5/7 anonim válasza:
Pedig érthető amúgy, a kettes hozzászóló válasza. Hogyan lehet a megélhetést finanszírozni? 1. valaki eltart 2. dolgozol 3. hitel 4. ösztöndíj, támogatások és egyéb juttatások
1. gondolom nem járható út ha feltetted a kérdést 2. ha diák vagy max. heti 20 órát dolgozhatsz kint - ennyiből ha nagyon jól fizető munkát kapsz se jössz ki, csak ha napi 2 zsömlét eszel vékonyan vajazva + nem tudom milyen képzésre jelentkezel de ha valami húzósabbra akkor heti 20óra az a tanulmányaid rovására fog menni 3. hitelre csak három év uk-ban élés után vagy jogosult 4.ösztöndíj ügyben az adott iskolától kell kérdezősködni, más támogatásra nem vagy jogosult.
Amúgy akár ki is hagyhatsz egy-kétévet ami alatt vállalsz külföldön munkát és a megkeresett pénzből kb. kijönnél egy darabig amíg kapsz munkát stb.
Milyen válaszokat vártál amúgy? :) Nem bonyolult, ennyi idősen egyedül is tudsz már gondolkodni, ne legyél lusta.
2013. febr. 11. 18:22
6/7 A kérdező kommentje:
Fura, hogy az embereknek rögtön a dolgok negatív részét látják meg. Nem lustaságból tettem fel a kérdést, hanem azért, hogy minden lehetséges megoldást összeszedjek egy éven belül. Amiket felsoroltál mindegyikkel tisztában vagyok. "Kívülről fújom" már a SAAS honlapján lévő szöveget meg a MÖB-ét is, tehát nem mondanám magam lustának csak minden lehetőséget megragadok a tájékozódás érdekében.
2013. febr. 12. 16:51
7/7 anonim válasza:
Előző vagyok.Igen..sajnos tényleg negatívak vagyunk, nekem sajnos te vagy az első akibe belefutok, hogy utána nézett valaminek, pedig válaszolgatok már itt egy ideje. Viszont tényleg nincs más lehetőség, mint az előbb felsoroltak. Amit én csinálok : elkezdtem itthon egy képzést ezalatt az idő alatt gyűjtögetek ahogy tudok, nyáron külföldi munka, önkénteskedés, 4fölötti átlag, pályázatok írása,erasmus stb. és majd a mesterképzést csinálom külföldön. Szerintem ez a biztosabb megoldás...én is kint szerettem volna csinálni az alapképzést de nem mertem bevállalni, hogy esetleg a pénz miatt kelljen abbahagynom 1év után és hazajönni. Gondold át, hogy neked melyik megoldás a kézenfekvőbb és hajrá! Semmiképp ne add fel:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!