Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Ha itthon járok egyetemre, de...

Ha itthon járok egyetemre, de külföldön PhD-zek akkor külföldön mennyit kap egy PhD-s havonta? (genetikával kapcsolatos kutatás)

Figyelt kérdés
Illetve a PhD beleszámít abba a bizonyos 10 évbe amit itthon kell majd ledolgozni, amennyiben Magyarországon PhD-zek?

2013. jan. 27. 11:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hogy mennyit kap egy Phd-s havonta, az az országtól függ, és mindig egyéni elbíráláson (pályázatokon) múlik igazából. Nincs olyan, hogy külföld ország, így erre nem lehet válaszolni.
2013. jan. 28. 22:36
 2/7 anonim ***** válasza:
77%

Ez igy van. A "kulfold" egy marha nagy orszag... Biologianal jellemzoen a PhD-s osztondijak reszben vay egeszben palyazati penzekbol fedezodnek. Altalanos nyugat europai, nemet, francia, brit szinten ez olyan 1500 euro korul van. Nyilvan Svajcban magasabb, ahogy a megelhetes is, de nagy vonalakban e korul alakul, hol tobb, hol kevesebb.

Az ugyben, hogy beleszamit-e, az egyetemednel v. miniszteriumnal erdeklodhetsz, de tekintettel a tokletes fejetlensegre, meglehet kulon ilyen esetekre nem gondoltak. Bar erosen teoretikus a kerdesed, hiszen ha egy epkezlab nyugati egyetemen doktoralsz, mi a feszkes feneert mennel vissza Mo-ra? Ez esetben a tandijnal meglevo hitelt nem kulonosebb megeroltetes visszafizetned. Ha viszont Mo-on szeretnel elni (ami mondjuk az orszag milyensegetol fuggetlenul is, tudomanyos elet szamos teruleten feler egy kariergyilkossaggal), akkor meg bekesen PhD-hetsz magyar egyetemen.

2013. jan. 30. 02:28
 3/7 anonim ***** válasza:

Milyen 10 évbe? Én nem tudok ilyenről magyarországi phd után.

Amúgy ha külföldön szerzed, akkor meg itthon honosíttatni lehet az illetékes doktori tanácsnál, ha jól tudom.

A fő kérdésedre pedig: pont annyit, amennyit az ösztöndíjaddal kapsz, vagy amennyit pályázattal nyertél, vagy amilyen "fajtájú" az ösztöndíjad, szóval pontos válasz nincs.

2013. aug. 9. 03:40
 4/7 A kérdező kommentje:
A 10-15 év munka nem phd után kötelező, hanem diploma után. Pl most megyek egy 5 éves egyetemre akkor ha jól tudom, akkor a támogatott évek 2-szeresét kell ledolgozom.
2013. aug. 9. 09:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Köszi a választ. Hm és vajon mi van akkor ha valaki itthon szerez diplomát, de külföldre megy dolgozni? Gondolom nem túl bonyolult megoldani, ha abból indulok ki hogy viszonylag sokan próbálnak szerencsét külföldön egyetem után.
2013. aug. 10. 13:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Akkor vissza kell fizetnie a diplomájának az árát, 5 millió alatt 1 éven belül, 5 millió felett van rá aztszem 5 éved, de pontosan nem tudom, de az biztos, hogy vissza kell fizetni a diploma árát. Ezét pl. aki tudja, hogy külföldre megy úgyis, annak mind1 is, hogy államira megy vagy költségtéritésesre. Ez mondjuk annyiból kiszúrás, hogy idáig nem így volt, csak túl sokan mentek ki, pl orvosok 90% szóval aki most megy egyetemre azzal már aláiratnak egy szerződést erről év elején.
2013. aug. 11. 02:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Az az érzésem hogy azért a talpraesettekkel még így sem tudnak kiszúrni. A külföldi ösztöndíj min. a háromszorosa a magyaroroszáginak, főleg PhD esetében. Szerintem kicsit túlparázod a dolgot. Nekem van jó pár (külföldön is) doktoráló ismerősöm, de még senki sem panaszkodott. A lényeg, hogy érdekeljen a téma, eredményeket is tudsz felmutatni, ezek után már csak az lehet akadályozó ha kicsi az önbizalmad és magadnak generálsz akadályokat. Problémák persze mindig vannak, de szerintem ez a szerződés a legkisebb gond. Szóval ez ne tartson vissza (főleg ha van jogot tanuló ismerősöd ;)
2013. aug. 15. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!