Orvosi egyetem Ausztia kontra Magyarország! Avagy tanuljak külföldön vagy se?
Szüleim nem támogatják,hogy magyar egyetemen tanuljak orvosnak,röviden és tömören.Feltételek adottak:jól beszélem a nyelvet,anyagiakkal talán nem lenne gond,csak a kémia tudásomon kellene még csiszolni valamicskét...
Csak mert a környezetem le akar beszélni,csak a szüleim nem! Az egyik osztálytársam valamelyik napon azt mondta,hogy Pécsen voltak nyílt napon és állítólag az oszták orvosi diploma nem nagyon elfogadott Európa szinten...ezt valami dékán mondta.
Szerintetek? Érvek és ellenérvek?
Előre is köszönöm! Ti mit tennétek a helyemben? Menni vagy maradni?
Bocsi,azt nem írtam,hogy Grazba szeretnék menni elsősorban! Magyarországon SOTE-t ill. PTE-t jelölném meg.
Soha nem merült fel bennem,hogy külföldön könnyebb bekerülni és nem is azért szeretnék oda menni.Gyógyítani szeretnék,de azért nem 100.000 Ft-ot szeretnék keresni,meg röghöz kötve lenni x évig itthon.
Nem tudom mennyire beszéled jól a nyelvet, de az orvosi magyarul is nehéz.
Orvosira járok itthon, középfokúm van németből. A nyári gyakot Ausztriában töltöttem...hát szarul ment. Mondhatni gyászosan. Az osztrák német brutális:D
Mondjuk azok a bnőim, akiknek felsőfokújuk volt, lényegesen jobban boldogultak. De mi tanultunk egy évig szaknyelvet, és azért latinul megvolt az alap.
Szóval szerintem azért annyira nem lehet egyszerű a dolog:D
A másik dolog, hogy az oké, hogy ingyenes maga a képzés, viszont iszonyat drága a kinti élet.
Mi 3 hétre Linzben 80 ezer forintnak megfelelő euróért találtunk szállást egy sima koliban.
Hogy mennyire fogadják el a diplomát, azt nem tudom. Én nem mernék belevágni, de én nyuszi vagyok:)
Szia
Tavaly bennem is felmerült ez a kérdés, ezért tudok róla dolgokat mesélni.
Tényleg nem annyira elfogadott, ez azért van, mert rengetegen jelentkeznek, és nagyon sok diákot vesznek fel, akiket azután hamar kiszórnak.De még elsőben nagyon sokat vannak,emiatt az anatómia gyakorlaton,alig van hulla.Lehet, hogy jól beszéled a nyelvet, de van egy ismerősöm aki Sopronban lakott,édesapja német, ezért adott,hogy jól beszélni a nyelvet, elment felvételizni és két lábbal rúgták ki,azért mert nem beszélni a nyelvet rendesen...ezután elgondolkoztam, hogy nem tett volna jót az önbizalmamnak ha én is megpróbáltam volna.
Szerintem a Magyar egyetemek sokkal jobbak, beszéljünk bármelyikről(ÁOK,FOK,GYTK).
A röghözkötésről pedig annyit, hogy ha elvégzed van 8 éved hogy kint dolgozz,azután kell csak Magyarországon dolgozni. Na már most ha annyira megtetszik kint az élet, ennyi idő alatt biztos megszedted magad már annyira, hogy röhögve visszafizeted a képzésed árát.
Összesítve:maradnék
"állítólag az oszták orvosi diploma nem nagyon elfogadott Európa szinten...ezt valami dékán mondta"
Gondolom a mondandoja vegen meg kifejte, hogy bezzeg a magyar orvosit lajkoljak a legjobban az egesz EU-ban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!