Elég kusza helyzetben vagyok. Adna valaki tanácsot?
Két éve egy családi tragédia miatt depressziós lettem és ennek következtében nagyon elrontottam az utolsó évemet a középiskolában, valamint az érettségit is. Egyetemre nem vettek fel, jelenleg egy 2 éves OKJ-n vagyok. Viszont most úgy gondolom, hogy valamennyire összeszedtem magam és szeretnék egyetemre menni. Mindenképpen külföldben gondolkodom, mert szeretnék kiszabadulni innen, valamint szeretném magam mögött hagyni a rossz emlékeket.
Van külföldön olyan egyetem, ahol gyengébb eredményekkel is felvesznek? Skócia, Finnország, vagy Ausztrália (kevésbé) az, amiben gondolkodom, mert pénzem nem nagyon van (kit lep meg...).
Nem nagyon szeretnék újra érettségizni, de ha elkerülhetetlen, akkor megteszem, csak innen hadd menjek el.
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket.
A világ teljesen nyitva áll előtted. De előbb azt kellene eldöntened, hogy mit szeretnél tanulni. A világ szinte minden országába vannak elérhető ösztöndíjat, de ezekhez jó eredmény kell.
Ha eldöntötted mit szeretnél tanulni, akkor az egyetemi ranglisták alapján válassz egyetemet magadnak, majd menj el az adott ország követségére (vagy honlapjára) - de a követség a biztosabb - és kérdezz utána ösztöndíjaknak. Ekkor el fogod tudni dönteni, hogy elég-e a mostani érettségi, vagy kell-e új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!