Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mi a véleményetek a csehország...

Mi a véleményetek a csehországi és a szlovákiai egyetemekről?

Figyelt kérdés

csehországi : [link]

[link] csak ez a kettő érdekelne :)

szlovákiai : [link]

[link]

[link]

bármilyen más egyetemről is szivesen olvasok véleményt :)

2012. dec. 30. 21:38
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát, Csehország egyetemei általában jobbak, mint a szlovákiaiak. A komáromi (magyar egyetem) egyenesen kritikán aluli, szó szerint diplomás munkanélkülieket képeznek. Talán a pozsonyi (Comenius) az, amelyik kiemelkedik a többi közül, de nem mindegy, hogy melyik karról/szakról van szó. Összességében ha a magyar, szlovák és cseh egyetemeket kellene rangsorolni, szerintem a 3. Szlovákia, az 1. pedig Magyarország.

Plusz szerintem ne várd, hogy sokan fognak válaszolni a kérdésedre.

2012. dec. 31. 00:16
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem is várom, de azért köszönöm... csak azért érdeklődök, mert fogalmam sincsen, hogy hogyan lesz ez MO-n és én nem fizetek milliókat egy egyetemért... :)
2012. dec. 31. 11:13
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem vannak szlovák haverjaim, ha akarod megkérdezem őket, hátha ki tudok húzni belőlük valamit, ami hasznos lehet.
2013. jan. 1. 23:27
 4/7 anonim ***** válasza:
De milyen szak(ok) érdekel(nek)?
2013. jan. 1. 23:28
 5/7 A kérdező kommentje:
jajj nagyon jó lenne ha megkérdeznéd nekem :)
2013. jan. 2. 13:41
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben kulfoldiként szlovákiai egyetemet választasz, tandíjat kell fizetned. Egyetemtol és kartól fuggoen sacc/kb 500 €-nál kezdodnek a tandíjak szemeszterenként.

Szlovákián belul csak az Univerzita Komenského (Pozsony), Slovenská technická univerzita (Pozsony) és a Kassai és Martini orvosi egyetemek azok, amelyek nem munkanélkulieket termelnek ki. Az osszes tobbi egyetemrol egyenes út vezet a munkaugyi hivatalba, amennyiben nincsenek a hátad mogott befolyásos ismerosok, akik munkát tudnak a számodra biztosítani.

2013. jan. 2. 19:47
 7/7 anonim válasza:

Szia,

én Károly Egyetemre járok, igazából nem mindig voltam élegedett az ottani oktatás minőségével. Mivel filológiai tanszéket választottam, a harmadik évfolyamban a heti 3-4 idegennyelvi óra számomra elég kevés volt.

Majd egy osztálytársammal elutaztunk egy évre külföldre, ott tanultunk, különböző országból származó diákokkal találkoztunk. Nyelvi szempontból közöttünk óriási különbség volt, amiben viszont haverommal nagyon jók voltunk az az irodalom vagy történelem.

De ez természetesen tanszékről, szaktól illetve tanároktól függ, hasznos-e leszek órák stb.

A témához szerintem még valami érdekes az alábbi linken található:

[link]

2013. jan. 7. 01:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!