Skóciában pszichológiát tanulókhoz: milyen érettségi eredményeitek voltak, és 11. év végi /12. félévi jegyeitek hogy sikerültek? Még csak 11-es vagyok, de erősen gondolkozom egy skót egyetemen.
Szia! Bár én nem Skóciában tanulok, nagyon sok mindennek utánanéztem az Egyesült Királyságban való továbbtanulással kapcsolatosan.
Ha Skóciában szeretnél tanulni, akkor keresgélj olyan egyetemek között, amik indítanak pszichológiai képzést. A felvételi egészen más, mint Magyarországon. Általában több fordulós. Az egyetemek megadják, hogy jelentkezéshez milyen követelményeknek kell megfelelni. Keresd az entry requirements részt. Az, hogy Magyarországon, hogyan sikerültek a 11. évvégi illetve a 12. félévi jegyeid, szinte mindegy. A fontos, hogy jók legyenek az érettségi jegyeid. Azt is megadják, hogy milyen eredményeket várnak el. Van olyan egyetem, amely megadja, hogy a magyaroktól 2 emelt ötöst és mellé három középszintű 5-t kér az érettségi eredményeknél. Pl. University of Bristol nyugat Angliában. Más egyetemek pedig megelégszenek azzal, ha középszintű ötösöket viszel, ugyanis nem biztos, hogy megkülönböztetik a magyar középszintű, vagy emelt szintű érettségit. Ott ugyanis nem létezik közép-, vagy emelt szint. Ha valaki egyetemre akar menni, többnyire az úgynevezett kb. 3 db A-levels-t visz egyetemre. Ezt nagyjából a mi érettséginknek feleltethetjük meg. A legjobb jegy az "A csillag" és az "A". Van egy rendszer, amivel át lehet számolni a magyar jegyekre, de arra most sajnos nem emlékszem. Ha 5-t szerzel érettségin az oké.
Pszicholgiára többnyire nem kérnek speciális tantárgyakat, csak azt kérik, hogy vigyél magaddal AAA jegyeket. (Kb. 3 db 5-t.)
A legjobb ha írsz a kiválasztott egyetemeknek és megkérdezed, hogy hogyan számítják be a jegyeid. Általában így szokták a külföldi diákok. Remélem ez azért segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!