Skóciába mennék továbbtanulni. Help?
Van felsőfokú angol nyelvvizsgám (ECL). Elég ez, vagy kell valami speciális vizsgát tenni a nyelvből helyben?
Ha EU állampolgárként benyújtom az állami finanszírozási kérvényt (SAAS), meg is kapom?
Hogy számít az érettségi és a jegyek átlaga? / Mennyire vehetem biztosra, hogy felvesznek?
A követelmények (kimásolom):
SQA Highers: BBB plus S Grade Maths and English.
GCE A-Levels: BC plus GCSE English and Maths.
Ez emelt matek és angol egyik négyes másik hármas(?) első olvasatra, de szeretném, ha megerősítenétek, már akinek ilyenben ismerete van, lehet, hogy félreértem.
A képzés, amit kinéztem, egyébként: Web Developer BSc - University of Western Scotland
Mielőtt hosszasan belekezdenék bármilyen fejtegetésbe, 2 kérdés.
Első: ha idén akarsz menni, akkor ugye tudod h alig van időd leadni a jelentkezést?
Második:miért az UWS? Életemben nem hallottam róla, rákerestem h vajon én vagyok e buta, de nem, ez az egyetem az UK-s listák alján van, a listában 120 egyetem szerepel ez a 107. Abszolút nem éri meg oda járni sem anyagilag sem karrier szempontjából. Igazából ha találomra ráböktél volna egy egyetemre egy UK térképen, akkor is több valószínűséggel találtál volna jobbat ennél.
Még nem 100% a szak se, az egyetem se. Tulajdonképpen igen, későn (pár napja) jutott eszembe a külföld, mint opció, ezért megpróbálok minden információt megszerezni róla teljes gőzzel. Skócia, mert ott ingyenes az alapdiploma, meg ha a Fideszen múlik, mire én felvételizek, csak protekcióval lehet ingyen bekerülni. Na mindegy. Szóval a kérdés: mindenképpen kapok-e támogatást, ha benyújtom a kérvényt? Illetve pontosan milyen követelmények vannak? Programozás szakot keresek, azon belül mindegy, milyen (láttam, hogy jobban specializálva vannak a szakok, mint itthon). Esetleg akkor egyetemet tudsz-e ajánlani?
Köszönöm szépen a segítséget előre is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!