Ebben az esetben is felsőfokú német nyelvtudás kell németországi egyetemre?
Olaszul és franciául jól beszélek, németül viszont maximum a középfok lenne meg gimnáziumi tanulmányaim végére.
Én viszont rögtön érettségi után ki szeretnék menni német egyetemre tanulni (olaszt és franciát, mert tanár szeretnék lenni), viszont ha jól tudom, igazolni kell a felsőfokú nyelvtudást. Nekem ez nem lenne meg, max. a középfok, viszont nem szeretnék nyelvtanulás miatt egy évet halasztani, mert eleve 20 évesen végzek a gimnáziumban (kéttannyelvű).
De ebben az esetben is szükséges a német nyelv felsőfokú ismeretének igazolása?
Hiszen ha abból indulok ki, hogy pl. itthon az olasz szakon (egyetemen) olaszul tanulnak mindent a diákok, míg a francián franciául. Tehát az egyetemi tanulmányaik során az anyanyelvükre nincs is nagyon szükség. Ez Németországban is így van?
Érdemes lenne az egyetemmel felvenned a kapcsolatot, ott érdemben tudnának választ adni a kérdésedre.
off: ha olasz kéttannelvű gimibe jársz és olasz-franciát akarsz tanulni akkor miért nem olaszországba mész?
Azért, mert az olasz egyetemek nem a színvonalukról híres.
Az igazat megvallva, ettől függetlenül imádom Olaszországot, és Franciaországot is, de valamiért Németországba húz a szívem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!