Ha ügyvéd szeretnék lenni, mennyibe kerül egy félév, milyen tantárgyat kell hozzá jól tudni, és ha itthon elvégzem az egyetemet, külföldön könnyen elhelyezkedhetek?
Figyelt kérdés
2012. nov. 1. 16:19
11/14 anonim válasza:
Max akkor mehetsz külföldre ha a kint honosíttatod a diplomádat. Én most vagyok elsőéves jogon..és nekünk azt mondta a róma tanár h nem kell szóról szóra bemagolni mindent ahhoz hogy vkinek jo eredménye lehet,és lehetetlen annyi anyagot benyalni szóról szóra...ezt is meg kell érteni,és le kell ülni megtanulni,de nem bemagolni. Hatalmas hülyeség az hogy jogon magolni kell..nem lehet ennyi anyagot bemagolni ha vki mindig is magolós volt az max az 1 talán még a 2. évet kihúzza utána nem,ezt minden tanárunk elmondta...2017 messze van még,de sok sikert. Én akkor leszek végzős,ha minden jol megy.:)
12/14 anonim válasza:
Értem! :) Amúgy nem nem vagyok sem jogász sem ügyvéd, de nagyon gondolkodom hogy jövő szeptembertől elkezdem!Nem tudom milyen esélyek vannak egy magyar ügyvédnek külföldön, de szerintem sajnos nem sok...
13/14 Retekszisz válasza:
Külföldi karrier magyar diplomával nem lesz, mert ugye országonként változik a jogrendszer...
14/14 Rebka1001 válasza:
Én jelenleg ausztriában élek és engem is érdekel a téma, mert én is ügyvéd szeretnék lenni ( 14/L ). Talán külön kérdésbe kellen írnom, de érdekelne hogy hol érdemesebb tanulni? Egy ügyvédnek hol jobb? Ha egyetemre mennék, valószínű hogy bécsbe ( közéiskola pedig a hozzánk közeli Feldbach-ba, HAK, aki ismeri az itteni tanítási rendszert, az tudhatja hogy ez egy erős iskola ). Ti mit gondoltak, térjek vissza magyarországra, vagy folytassam itt tovább a tanulmányaimat? ( nem olyan régen költöztünk ide, lehet hogy nem végleges a maradás, de a későbbiekben úgy lesz ahogy szeretném, mert a szüleim külön vannak, apukám Bécs mellett dolgozik, ezért lehet hogy veszünk ott egy házat. ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!