Továbbtanulás Skóciában?
Ez engem is érdekelne. Most állok pályaválasztás előtt, és komolyan fontolóra vettem a skóciai lehetőséget. Én is épp ennek próbálok most utánajárni. Kedves kérdező, ha meg tudsz valami fontosat, megtennéd,hogy privátban üzensz nekem? :) Előre is köszönöm.
19/f
Szia!
Hát.. pontos infóért pontosabb infók kellenének. A menete az a ucas.com ott mindent megtalálsz, szánj rá egy napot és böngészd át alaposan, a Skóciai unik listáját itt találod [link] (Glasgow,Edinburgh ill. a St. Andrews a legnívósabbak.. de persze ez nem a szabad bölcsész és társai szakokra vonatkozik )Az egyetemek honlapját szintén nézd át hogy milyen szakok vannak, koli lehetőségek, kiadások stb. minden fönt van. IELTS/TOEFL ill. hogy milyen érettségi eredményeket kérnek azt konkrétan a sulitól kérdezd mert a magyar rendszerrel nem mindehol vannak azért tisztában, mindenhol van international office-nekik kell e-mailt írni. Kb. jan.15 a határidő hogy leadd a personal statemented arra az 5helyre ami tetszik, ielts/toefl és az érettségi eredmények később is csatolhatóak. DE hogyha a fenti oldalakat,sulik honlapját nem érted és nem tudsz kiigazodni,önnállóan intézkedni az ügyben akkor az angolra nagyonnagyonnagyon feküdj rá.. nem tudom milyen szakra mennél de nem érdemes nyelvtudás hiánya miatt elszúrni a felvételit. Évente kb. 7000fonttal számolj megélhetésre.
Ezek talán a legalapabb tudnivalók bővebben a suliktól meg a ucason kell érdeklődni! Ha van bármi akkor irj nyugodtan segitek szivesen!:) Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!