Osztrák fősulikon, egyetemeken tanulók, tapasztalatokat várnék tőletek?
Hogyan tudtatok németül,mikor kimentetek tanulni?mennyire volt nehéz az elején,az most?
Hogy viszonyulnak ott a magyar diákokhoz az osztrák tanulók,tanárok?
és úgy egyébként mindenre,ami fontos lehet kíváncsi vagyok.:)
mikor kimentem kozepfokum volt es nehez is volt:). most sokkal jobban tudok mar nemetul de most sem konnyu a fosuli, se az egyetem.
az osztrakoknak alapvetoen szerintem nincs bajuk a magyarokkal (ertsd: akiket kifejezetten nem szeretnek azok a torokok). egy nagyobb szakon Becsben azert nem ereztem annyira jol magam. aztan fosulin eleg csaladias a hangulat es ha normalis meg jofej vagy akkor tok mind1 honnan jottel. tanarokat meg aztan egyaltalan nem erdekli. az szamit mit teszel le az asztalra!
köszönöm.:)
Mikor kimentél középfokon beszéltél,vagy felsőn de középfokú nyelvvizsgád volt meg?
Így mennyire voltak nehezek az első vizsgák,mennyire értetted meg amit az előadásokon mondtak?
Szia!
Én felsőfokon tudtam mikor kimentem egy évre a bécsi jogi karra, bár nem ott diplomáztam le. Nyelvvizsgából csak középfokúm van ma is, de három évet éltem összesen Ausztriában, így a nyelv hangzása, főleg a bécsi kiejtés nem volt idegen. Mégis azt mondom, hogy attól függ mit tanulsz: vannak olyan szakok ahol nagyon fontos a szaknyelv ismerete, e nélkül nem értesz majd meg sokat. Ilyen szakok mindenképpen pl. biológia, pszichológia, műszaki, jog.
A magyarokat szeretik kint, viszont az osztrákok úgy en block elég zárkózottak. Ha kérdezel tőlük, szívesen segítenek és kedvesek, de ennyi, nem fognak sok mindent kérdezni tőled, nem fognak nagyon barátkozni veled, de egymással is hidegebbek mint pl. a magyarok. Pedig én elég nyílt és barátságos vagyok, nem az a nyuszi-fajta aki ül csöndesen a padban. De ez is szaktól függhet: fősulin, kisebb létszámú csoportokban jobb lehet a helyzet, egyetemen, menő szakokon, ahol 200-an ülnek egy teremben, az nagyon személytelen és nehezebb bárkit is megismerni.
Ha van még kérdés, írj!
Köszönöm.:)
Kinn esetleg olyan lehetőség (persze nem ingyen) nincs,hogyha mondjuk felvesznek pszichológia szakra,halasztok egy évet és addig kinn valami tanfolyam-féleségen tanulok hozzá szükséges szaknyelvet?
utolsónak
én úgy tudom hogy 380 euro egy félév,lehet hogy ez a pszichológiára vonatkozik,de ha az UNI Wienen van a pszicho szak akkor ott is biztos 380 euro.
360 alaptandíj kb. + 16 ÖH Beitrag ami ilyen hallgatói érdekvédelmi szerv díj ami kötelezően befizetendő.
járj utána honlapokon
Köszönöm a válaszokat.:)
Szóval nem lenne lehetetlen a dolog..
Várom a további válaszokat is természetesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!