Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mi legyen a 6. érettségi tárgyam?

Mi legyen a 6. érettségi tárgyam?

Figyelt kérdés
Skóciában szeretnék továbbtanulni, és ha minden igaz, kell egy 6.tárgy. De mivel most tudtam meg, ezért szeretném a lehető legegyszerűbben megoldani :\ mit javasoltok, mi az, amit elfogadnak, de nem túl tanulós? Tehát pl ne biosz legyen... info? Tippeket kérek, előre is mindenkinek nagyon köszönöm!
2012. aug. 31. 10:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

azt neked kell tudni. nekem pl. az infó közép rohadt egyszerű volt, mert szeretem is meg értem is (az emelt már jóval nehezebb volt). sztem az infó pont egy olyan tárgy h ha nem érted magát az anyagot (az elméleti részt) akk nehéz megtanulni, csak magolni tudod, de azt nagy mennyiségben kell akk. szval ezt neked kell tudni h melyik tantárgyhoz h állsz hozzá.

sokan mondják h a földrajz érettségi rém egyszerű. én nem lennék rá képes, mert utáltam a földrajzot, és nem is érdekel egyáltalán.

2012. aug. 31. 10:10
 2/12 anonim ***** válasza:
(persze arra ne számíts h abszolút semmit se kell majd tanulnod, mert olyan érettségi tantárgy nincs)
2012. aug. 31. 10:10
 3/12 A kérdező kommentje:
köszönöm :) igen, a földrajz az tuti nem... az infot szeretem, megy is, de mi csak egy évig tanultuk asszem 11.ben. (most 13.os vagyok) A szóbeli nagyon nehéz? Ha megkérem az akkori tanáromat, szerinted felkészít?
2012. aug. 31. 10:16
 4/12 anonim ***** válasza:
Testnevelés.
2012. aug. 31. 10:21
 5/12 anonim ***** válasza:

ha gondolod át tudok küldeni egy teljes középszintű szóbeli tételsort (úgy ahogy van kidolgozva, ezt még ki kell egészíteni pár dologgal, de azért sztem látnád h mennyire érthető az anyag).

hát..attól függ mennyire jó arc a tanár:D

nálunk is volt egy ember aki szakképzős volt és megkérte az infó tanárt h bejárhasson ilyen felkészítő órákra. (nálunk nagyon rendes volt a tanár)

2012. aug. 31. 10:21
 6/12 A kérdező kommentje:
jaj köszönöm, de beírtam a googleba és találtam kidolgozott tételsorokat. persze gondolom ez is változik, meg iskolafüggő, stb..?
2012. aug. 31. 10:23
 7/12 anonim ***** válasza:
igen. középszinten is van egy előírás a tételsor összeállításánál, de az iskolák bőven kapnak "teret" a változtatásra.
2012. aug. 31. 10:25
 8/12 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm. akkor egy-két szakmai kérdés :D :D megtudom valamelyest előre, hogy milyen programokat kérnek? csak mert ugye manapság nem mindegy, hogy az iskolai gépen windows van vagy linux. mert pl mi van, ha linux van, de én azt nem tudom használni, csak a windows-t? 2003as wordot használunk, vagy már mást? milyen programokon lesznek a feladatok? tudom, van több rész, szövegszerkesztés, stb..
2012. aug. 31. 10:32
 9/12 anonim ***** válasza:

kapni fogsz majd egy lapot (érettségire jelentkezés után vmikor), és ott lesz a szoftver lista. abból kiválasztod ami neked a legkézenfekvőbb. (oprendszert is ki tudod választani, meg persze h melyik office-t fogod használni (2003 v 2007 stb.).

lesz szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatbáziskezelés illetve prezentáció vagy weblapkészítés (régebben 5 feladat volt, de most már csak 4, de előre nem lehet tudni h prezentáció lesz e vagy weblap).

[link]

itt van az összes eddigi érettségi feladatsor (le tudod tölteni a forrásokat is).

2012. aug. 31. 13:57
 10/12 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszod! akkor ha én elkezdek gyakorolni pl office 2007-n, windows 7en, akkor ezt majd ott meg tudom jelölni :P
2012. aug. 31. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!