Mi kell ahhoz, hogy a heidelbergi "Rupecht-Karls-Universität"-en tanulhassak biológia, vagy fizika és csillagászat szakon?
Ha tudsz németül, akkor érdemes neten körülnézni, rákeresni az egyetem honlapjára, megnézni a feltételeket.
Én a nyelvvizsgát nem otthon csinálnám, hacsak nem a DAF-ra készülsz. Itt egyetemen általában csak a DAF vizsgát fogadják el, vagy esetleg még a Goethe-t.
Ahhoz, hogy rögötön kezdhess az egyetemen, érettségizned kell otthon, és ezt Németországban honosítanod kell.
(Sajnos én nem értem, szlovákul nem tudok.)
Honosítással Stuttgartban a Zeugnisanerkennungstelle-hez kell fordulnod.
Ha az érettségidet nem fogadják el egyenértékűnek, akkor el kell végezned egy előkészítő évet a Studienkolleg-ben.
legjobb, ha írsz az egyetemnek és ők elmondják, hogy hol kell jelentkezned, mi szükséges hozzá stb. általában elég segítőkészek, csak ne júliusban/márciusban írj nekik, mert akkor elárasztják őket a felvételi kérdések :)
illetve ezt is olvasd végig: [link]
Mennyibe kerül (a honosítás)?
Zeugnisanerkennungstelle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!