Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan tanulhatnék az Egyesült...

Hogyan tanulhatnék az Egyesült Államokban?

Figyelt kérdés
Kinéztem már néhány főiskolát, nagyon szeretnék ott tanulni. Tudom, hogy ott a legtöbb egyetem a SAT vizsgákat kéri, amit itt, Magyarországon is le lehet tenni. Ezentúl viszont fogalmam sincs, hogyan tovább. A tandíj nagyon sok, hogy kaphatnék ösztöndíjat? Milyen engedélyek kellenek, hogy ott tanulhassak? Ha esetleg van itt valaki, aki ott tanul(t), vagy egy ismerőse, vagy tudja, hogy valahol tudnék-e kapni részletes információt erről, az kérem, írjon! Köszönöm.

2012. júl. 24. 16:44
 1/3 anonim ***** válasza:
repülőjegy, lakás, élhetőség, tankönyvek..ezt senki nem fogja neked fizetni. az ösztöndíj sem az egészet fizeti, és ott félévenként 1 millió forintnál kevesebbért nincs is semmi szak. plusz a protekció, mert ott nem pontrendszer van. és persze a 99%-os érettségi, no meg a felsőfokú angol nyelvvizsga alap. tehát nem lehetetlen, de ahhoz gazdagnak kell lenni, és zseninek. amúgy az iskola honlapján fent van(gondolom tudsz angolul), esetleg az oktatási hivatal honlapján is találhatsz infót.
2012. júl. 24. 18:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Az első válasza sok helyen pontatlan. Nem szeretném tételesen cáfolni a fent leírtakat, helyette azt javaslom járj utána magad, mert mindig az a legbiztosabb. A felvételi iskolánként változó. Admission a felvételi követelménynek, tuition fee a tandíj. Ösztöndíj itthonról csak mesterképzésre van, pl Fulbright vagy HAESF.

Relatíve könnyebb bekerülni mint egy amerikainak, mert kint szeretik a kulturális diverzitást, ennek ellenére a legjobb egyetemekre tényleg nagyon nehéz. A tandíj nekik is gond, erre vannak módszerek - külön osztályok foglalkoznak az egyetemeken azzal hogy a diákoknak diákmunkát biztosítsanak amiből legalább részben fedezhető -az egyébként csillagászati- tandíj. Mondjuk egy MIT-n már megéri akár személyi kölcsönnel vagy hasonló módon fedezni a tandíjat, mert megtérül, de ezt neked kell látnod.

Nyelvvizsgára szerintem TOEFL kell.

2012. júl. 25. 04:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát én egyik ismerősöm helyzetét írnám le. Nem tudok mindent pontosan, hogy milyen nyelvvizsga kell, stb.

De. Ő nagyon jól sportolt, így emiatt felvették. És a 10 000 dolláros tandíjból állnak neki 8000 ezret, + még szerzett valamilyen ösztöndíjat, ami + 1000 dollár. Így a fenn maradó 1000 dollárt kell neki kicsöngetnie. Azért ez így elég korrekt.

2012. aug. 4. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!