Külföldi MASTER-képzés->>mik a lehetőségek?
elvileg a Bologna-rendszer lényege valahol ez,h.pl.itthon elvégzek egy BA-t, de a MASTER-t esetleg külföldön..működik ez a gyakorlatban??tényleg beszámítják az itthoni alapdiplomát?
azért nehéz elképzelni,mert egy szakon itthon se mindig teljesen ugyanazt tanítják,hogy fogadnák el máshol...
ingyenes a képzés?(mert ugye itthon van ingyenes),nyilván a külföldi létnek lenne anyagi vonzata, de jelentkezhetek ott kint "állami" szakra?mi kell hozzá...még csak elméleti síkú a kérdés,ha az intézményt,szakot kiválasztom,természetesen megnézem a konkrét iskola követelményeit is.
Nem lenne ingyenes. A legtobb orszagban maguknak az ottani allampolgaroknak is fizetniuk kell az oktatasert, nalunk sem tanulnak ingyen a kulfoldiek, nyilvan ott sem. Tehat tandijat mindenkepp kellene fizetni.
Az, hogy elfogadjak-e az alapdiplomat, attol is fugg, hogy mit tanultal otthon, milyen masterre jelentkezel, illetve, hogy melyik magyar egyetemen tanultal.
értem.akkor végülis mindegy,akár kezdhetnék egy újabb BA-t is.( ennyit a bologna-ról.(
sajna valószínűleg nem olyan lesz a diplomám,amit elfogadnak bárhol...(
Szerintem elvileg nincs akadálya, csak más szabályok vannak mindenütt. Én pl. olvastam, hogy van, ahol min. 4-es átlaggal lehet jelentkezni, nyelvi szintfelmérőt kell teljesíteni, szakmai felvételi, 3 db ajánlólevél kell, stb.
De biztosan vannak erre programok, a sulidban érdeklődd meg. Sokan diplomáznak külföldön.
Azt erősen kétlem, hogy bárhol ingyen tanulhatnál. Esetleg vmi ösztöndíjjal, ha kiemelkedő eredményeid vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!