Az USÁ-ban milyen oktatási / iskola, ovoda/ lehetőség van magyar gyerekeknek, akik nem beszélik "tökéletesen" a nyelvet?
A japan pelda alighanem azert nem jo, mert a japan egy marha nehez nyelv, aminel raadasul magaval az irassal is rengeteget kell szenvedni - ossze sem hasonlithato a latin betus angollal, ugye. A masik, egy eves pelda azert santit, mert egyetlen evre vittek ki a gyermeket, ami ido alatt meg nem razodott bele teljesen.
Gondolom a kerdezo hosszabb tavu kikoltozesre gondol (es amilyen az elet, ebbol minden esetleges szabadkozas ellenere konnyen lehet 'vegleg' is, ami igy is van rendjen), tehat lesz idejuk a gyerekeknek tanulni.
A fo szempont az eletkor: 5 eves minden ketseget kizaroan par even belul anyanyelvi szinten, akcentus nelkul fog megtanulni angolul. Ennyi idosen tenyleg issza magaba az ember a nyelvtudast. Meg senkivel sem talalkoztam, aki ennyi idosen kikerult, es barmi problemaja lett volna. Maximum az adott nyelvet, magyart beszelte akcentussal, khm..
A nagyobbik eseteben 12 ev, ahogy irtam, igazi vizvalaszto, nem csak nyelvtanulasra, minden masra; meg a lekesobbi kor, kb. amikor kulonosebb gond nelkul kepes anyanyelvi szinten megtanulni egy nyelvet. Nagyobb figyelmet fog igenyelni, ez teny, de, foleg amennyiben az ideje zomet iskolai kozegben fogja tolteni es, ahogy irtak, nem otthon, gyorsan ra fog ragadni a szukseges tudas, ami aztan viszi elore.
Utannanezni a dolgoknak erdemes, tulaggodni nem, fokent a gyerekek kora miatt nem.
megértem,hogy félted őket,de nem kell.
én általános első után mentem ki ausztriába,minimális nyelvtudással.az eleje rossz volt,mert két osztályt csináltam egyszerre,de kb. 1 év alatt megértettem mit mondanak.még mindig kint vagyok,német,angol megy szinte anyanyelvi szinten,meg már a franciát is tanulom.:D
amiatt meg ne félj,hogy ugyan azt várják el majd tőlük,mint egy amerikai gyerektől.általában 1-1,5 évig egy alacsonyabb szinten tanítják a külföldieket,míg rendesen beseggelik a nyelvet,utána van csak igazán az igazi tanítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!