Ausztriában tényleg elég a középfokú német nyelvtudás ahhoz, hogy megkezdjük az egyetemet?
Valahol olvastam (de sajnos már nem tudom, hol), hogy aki Ausztriába készül egyetemre, annak elég a középfokú német nyelvtudás (szemben Németországgal, ahol a felsőfok az elvárás). Ez tényleg így van?
Németországban biztos vagyok, de Ausztriával kapcsolatban nem.
Főleg a Bécsi Egyetem (Universität Wien) érdekel.
A harmadiknak teljesen igaza van. Ne abból indulj ki, h a felvételin mi az alapkövetelmény, hanem abból, h neked majd németül kell mindent tanulnod. Egy főiskola/egyetem még az anyanyelveden sem éppen laza séta, most képzeld el, ha ezt még megfejeled azzal, h idegen nyelven kell boldoguljál a tananyaggal. Nem hogy a középfok nem lesz elég, de ehhez már jóval felsőfokú nyelvtudás fölötti ismeretek kellenek, h tényleg esélyed legyen az egyetem elvégzésére is.
Ráadásul látom Bécsbe mennél, úgyh azzal is számoljál, h nem a gimiben tanított "Hochdeutsch"-al kell majd szembenézzél, hanem erős dialektussal. Nekem második anyanyelvem a német, de elárulom, h az osztrák megértésével még nekem is néha gondjaim vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!