Melyik éri meg jobban? ( bővebben lent )
Szóval..., igaz, van még bőven év, de nem tudok választani... Van egy ösztöndíj, amire majd érettségi után jelentkezni akarok.
Egyetemi alapképzés ösztöndíj
De, nem tudom Japánban melyik érné meg jobban. Mivel, a számítógépes dolgokban vagyok jó, így az anime készítés jöhet szóba, vagy pedig az orvos... ( nem azért, mert számítógépes... )
Ez nem csak egy fellángolás szerintem, mert, csak nem tart az 4-5 évig...
11/L ( 5. )
Megint én.
Amúgy bele néztem a linkbe, csak mivel angolul volt nem is kezdtem bele..^^"...de amit tudtam kivettem belőle, az is csak 1-2 dolog. Nem szeretek az angol tudásommal villogni, de ez van a sulinkban az angol oktatás nem valami jó, és itt nem arról van szó, hogy én nem állok úgy hozzá. Ismerek olyat, aki a Krúdy gimibe ment, ami országosan a 4.helyen van, és ő se tudott olyan szinten. Na jó visszatérve a tiédre..
Én úgy tudom, hogy az ilyen ösztöndíjakhoz, elég jól kell beszélni, persze nem muszáj anyanyelvi szinten, meg hát az angolt nagyon kell tudni. Olvastam olyat, hogy kiment Japánba egy cserediák, és megíratták vele az 1kyuu-s tesztet nem tudom hanyadik hétbe. És ő nyelvtanulás céljából ment ki. Azt hiszem. Na de erről ennyit. Ha megint rosszul értelmeztem valamit, bocsi...már ilyenkor fáradt vagyok.
Végül is még te bőven rá érsz ezzel. Inkább élvezzed, hogy 5.-es vagy, mert még ilyenkor nem jönnek be a különböző tárgyak (fizika,kémia,stb.)
És komolyan ajánlom, azt hogy még bőven ráérsz ezzel törődni. Hiszen majd a középiskolai tanulmányaidat itt alapozod meg, és tanuld az angolt nagyon. Sok sikert a jövőben, szia! ^^
11 évesen én azon gondolkoznék, hogy hová menjek középsuliba.. :)
én anno 11 évesen állatorvos akartam lenni (5 éves korom óta). 15 évesen már orvos. 17 évesen kutatóorvos vagy pszichológus. 18 évesen kémikus. 19 évesen kutatóorvos. 20 évesen kezdtem az egyetemet külföldön (Skócia), gyógyszerkémia szakon vagyok és imádom :)
nem mondom, hogy fellángolás, de hidd el, ahogy felnő az ember, sokszor változik az, hogy mit akarsz konkrétan csinálni. rájöttem, hogy az állatorvosok nem csak gyógyítanak, de néha sajnos altatnak is; mivel lovakkal akartam volna foglalkozni, ahhoz meg erő is kell, én meg pici lány vagyok :) orvosként embereket tudtam volna gyógyítani, viszont gyógyszerkémikusként részt vehetek a gyógyszerek kifejlesztésében, amivel még több embernek tudok majd segíteni.
ne értsd félre, nem eltántorítani akarlak a célodtól; hanem gondolkozz lépésről lépésre. oké, megvan a cél, hogy Japán. akkor tanulj angolul, mert ez lesz az a nyelv, amivel eleinte kommunikálni tudsz, odakint is, az egyetemmel is, angolul kell majd megírnod a pályázatod stb. nézz körbe. utazz, ha tudsz minél több országba. majdnemhogy egész Európát beutaztam (stoppoltam) 20 éves koromig. világot láttam.. én Skócia volt nekem az a hely, ahol élni akartam. sokat tanultam, még többet önkénteskedtem, vettem részt diákprogramokban, tapasztalatot gyűjtöttem és felvettek (pedig anno az én szakomra tizenegyszeres túljelentkezés volt.. egy kémia szakra). én jelenleg a világ egyik top 100 egyetemén tanulok, egy egyszerű, kisvárosi átlagos középiskolából. nem lehetetlen, de nehéz volt bejutni.
11 évesen koncentrálj arra, amire éppen kell: tanulj sokat, olvass sokat, járj el önkénteskedni, gyűjts tapasztalatot - ki tudja, lehet, hogy pár éven belül változatlanul Japánba akarsz menni tanulni, de egy teljesen másik szakra.
amit én még ajánlani tudok, hogy utazz el mindenképpen egyetem előtt (majd ha ott tartasz) a kiszemelt országba, városba. lehet, hogy képről tetszik meg videókból, de mivan, ha ott élve már nem tetszene? mindig is odavoltam Párizsért, Franciaországért - a mai napig imádok oda látogatni, de nem akarnék ott élni. Imádom Litvániát, sok-sok barátom, ismerősöm oda köt, de nem akarnék ott élni. ha csak Skóciába utazol és itt kezded az egyetemet, itt is hatalmas kultúrsokk fog fogadni; mások az emberek, a mentalitás, a minden, mint Mo.on.. ennél azt hiszem, csak sokkal másabb egy keleti kultúra.
nem, nem lebeszélni akarlak, még egyszer mondom :) sok-sok sikert és kitartást kívánok neked, de ne csak a jövőben élj, hanem mint mondtam, vegyél részt sok-sok programban, utazz, láss világot :) szerezz barátokat, tanulj sokat, olvass sokat - most erre koncentrálj. majd 15-16 évesen a jelentkezés előtt egy felsőfokú angol nyelvtudással (nekem 16 évesen már felsőfokúm volt, mert meg akartam tanulni a nyelvet) kezdj el azon gondolkozni, hogy mit, mire és hova. jó, hogy már most van célod; de jelenleg ne ez eméssze fel az energiádat :)
Szia!
Szerintem ne nagyon éld bele magad ebbe...
1: semmi sem garantálja hogy ez az ösztöndíj még 7 év múlva is meglesz ráadásul ugyanebben a formában
2: tudod te egyáltalán milyen a japán nyelv? 2000 kanjit kell bemagolnod etc... "anyanyelvi " nyelvvizsgát ami alapból nincs:) biztos nem fogsz egyből tenni...
3: az orvosláshoz elhivatottság kell,nagy kitartás,szorgalom és eszméletlenül okosnak kell lenned hozzá már régen rossz ha nem tudsz választani az orvoslás és olyan magasztos szakma mint az anime készítés közt...persze ezzel nem azt akarom mondani hogy most kell eldöntened csak hülyén fogod fel az egészet. Ha nem fellángolás lenne akkor az anime készítés fel sem merült volna benned.(majdnem)Minden hasonló korúnak van japános animes korszaka,nekem is volt nemrégen én is odavoltam japánért,de kinőttem belőle,de is kifogsz.Bocs nem olvastam el részletesen,te japánban az orvosit angolul vagy japánul szeretnéd elvégezni? csak mert magyarul is emberpróbáló nemhogy japánul...11 évesen azon gondolkozz hogy hova mész középiskolába és tanulj a központira!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!