Mi szükséges ahhoz, hogy Ausztriában tanulhassak egyetemen?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 22. 14:02
1/17 Retekszisz válasza:
Baromi jó német nyelvtudás, nem kevés értelem, és persze pénz.
2/17 A kérdező kommentje:
Milyen érettségi kell? Kell emelt vagy elég a középszintű? Az angol mennyire szükséges és mennyire követelmény egy adott szint?
Én azt hallottam, hogy ingyen lehet Ausztriában tanulni egyetemen. Milyen átlag kell ehhez?
2012. ápr. 22. 16:29
3/17 Retekszisz válasza:
Angol nem kell, német kell. Van, ahová emelt szintű kell a megadott tárgyakból. Csak eddig lehetett i ngyenesen tanulni, ősztől visszavezetik a tandíjat.
4/17 anonim válasza:
Tudtommal nem kell hozzá semmi extra, csak jó német nyelvtudás. Mindenkit felvesznek, de nagyon nehéz benn maradni. A mindenki alatt szó szerint mindenkit értek.
5/17 Retekszisz válasza:
Azért nem mindenkit, mondom, nyelvvizsga, emelt érettségi, stb. egyeteme válogatja.
6/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2012. ápr. 23. 21:15
7/17 anonim válasza:
Retekszisz: nem kell nyelvvizsga és emelt érettségi sem. Sima érettségi és kész
8/17 Retekszisz válasza:
Mint ahogy írtam: nyelvvizsga, vagy emelt érettségi - egyetemtől függ. Uni Wien-re nem mehetsz nyelvvizsga nélkül, TU Wien-re nem mehetsz a megadott tárgyakból lerakott emelt érettsgéi nélkül, stb., stb.
9/17 anonim válasza:
de mehetsz nyelvvizsga nélkül, csak előkészítőre kell járnod pár félévig. csak érettségi kell, én jelentkeztem a tu wienre, és minden egyetemre lehet nyelvtudás nélkül jelentkezni, fel is vesznek, csak nem egyből kezded, hanem 2-3 félév német után..
10/17 Retekszisz válasza:
Na, az a 2-3 félév bele fog kerülni 3-4 milkába :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!