Volt már valaki Népfőiskolaban Dániában?
Milyen tapasztalataitok,élményitek voltak?
Hogyan sikerült bejutni,hová?
Miket támogatott a dán állam és mit kellet önköltségen kifizetni?
Előre is köszi a válaszokat!
Szia!
Én január eleje óta az Ungdomshøjskolen Ved Ribe-ben vagyok Dániában, június végén fogok hazamenni.Eben az iskolában 16 és fél éves kortól 19 éves korig lehet tanulni.Jöhetsz egész évre, vagy csak első félévre, vagy csak második félévre is.Nekem egyik ismerősöm volt itt, ő ajánlotta.Az iskola e-mail címére írtam egy e-mail-t, amire azt válaszolták nekem, hogy még pont van egy hely, így mehetek, és küldték a jelentkezési lapot.Az elején pár alkalommal nekünk, nemzetközi diákoknak tartottak dán órát, hogy pár alap dolgot tudjunk.Az oktatás angolul megy, ha van a csoportban nemzetközi diák, esetleg ha van olyan aki nem tud úgy angolul dánok közül, annak dánul is elmondják.Az angolul beszélést nagyon jól meg lehet tanulni, mivel csak azt tudod használni.Az iskolában nagy hangsúly van fektetve a közösségre, csapatmunkára.Van egy vastag énekkönyv, amit mindenki kapott, és abból nagyon sokat éneklünk közösen, szerintem ez nagyon jó.Fizetni a kiutazást és a hazautazást kell, de lehet találni elég olcsón repjegyeket.Akik első félévben itt voltak, azok Norvégiába mentek kirándulni, ezért nem kellett fizetniük.Most a második félévben London és Lanzarote (az egyik kanári-sziget) közül lehetett választani.Ezért kellett fizetnünk, és mind a két kirándulás ugyan annyiba került.Szerintem Londonba olcsóbból el lehet menni, a Kanári-szigetre pedig drágábból, mint amennyibe került.Londonba hajóval mentek, mi pedig repültünk Lanzarote-ra.Az ittlétünkért nem kell fizetni. Bentlakásos iskola szerű, vannak egyágyas és kétágyas szobák is.(A dánoknak 16-20 ezer forintnyit kell fizetniük hetente)
Hét közben napi ötszöri kaját kapunk, hétvégén pedig négyszer, mivel később van reggeli.Nekünk nemzetközi diákoknak megengedték, hogy a februári téli szünetben, és húsvétkor is itt maradjunk.Ekkor kaptunk kaját, amit magunknak kellet elkészíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!