Milyen iskolába kell járni, milyen végzetség, milyen diploma, nyelvvizsga, vagy bármi, hogy a Londoni Oxford Egyetemen tanuljak?
+
Egeszen trukkos egyetem lehet ez, az Oxford Egyetem kozepesen meglepoen Oxfordban van, ahogy a Cambridge Egyetem meg Cambridge-ben. Londonban van peladaul az Oxford-Cambidge Society, de oda csak akkor vesznek be, ha mar diplomad van az emlitett egyetemek valamelyikerol...ez a London kitetel picit zavaros:)
+felsofoku nyelvvizsga nem kell, kulonosebben nem erdekel senkit, de IELTS/TOEFL igen. Nemzetkozi erettsegit jobban kultivaljak, de be lehet kerulni magyarral is, felteve, hogy emeltszintu, ahogya z elozo hozzzaszolo emlitette.
Irott teszt attol fugg, mire jelentkezel, a biztos a szobeli, az interju, amin all vagy bukik minden - mar persze ha vagy annyira jo, hogy behivjanak, nyilvan. Magyar diakkent ezek mellett versenyeredmenyek sem artanak (ertsd: minimum), pl. realvonalon a kikerulok erosen a nemzetkozi diakolimpiak helyezettjeibol kerulnek ki. Valami nagy plusszteljesitmeny nelkul nehezen megy. Konkretan nem is.
Milyen iskolai fellépés? Ha művészi ágon tanulnál tovább, akkor megemlítheted, hogy játszottál 1-2 darabban vagy énekeltél, de a középiskolás fellépések, legyünk őszinték, nagyon hangulatosak és sok szorgalom van bennük, de kevesen lesznek tőlük színészek, még kevésbé fontos a továbbtanulás szempontjából ha más irányba jelentkezel az egyetemre.
Versenyek természetesen számítanak, amennyiben országos szinten is jó eredményt értél el (sport, oktv), ezekért itthon is jár pluszpont, kint is jó szemmel nézik ha a legjobbak közül való vagy.
Egyszerű iskolai ki mit tud, házi verseny, sport szakkör nem számít sehol.
2 pillanat alatt megtaláltam a választ a kérdésedre, ugyanis használom a Google-t és az egyetem honlapját is meg tudom nyitni és értem is mit írnak. Ha ennyire oda akarsz menni, és egyáltalán külföldre, akkor ennyit igazán meg kellene találnod vagyis első lépésben kitalálni mit is akarsz tudni, mert elég sok a zűrzavar a kérdésedben! Egyetemre menni diplomával, az mesterképzés, doktori vagy másoddiplomás képzés. Milyen végzettség kell, ha első diplomára mennél nem kell végzettség, csak sok pénz, kimagasló érettségi, nyelvtudás és nem ártanak egyéb eredmények sem. Nyelvvizsga vagy Cambridge C1 vagy TOEFL, nem egyszerűek ám. Jah és amin nagyot kacagtam, Oxford nem Londonban van!
Minden fontos információ megtalálható az egyetem honlapján, javaslom böngészd át kicsit. Majd meglátod milyen sok pénz kell, és még több szorgalom és ész.
Legyetek már kicsit önállóbbak, mi lesz veled kint, mert ilyen hozzáállással a repülőre se fogsz tudni felszállni!
Válasz igen, ráadásul többféle képzésben.
O! Bocsi összekevertem az OXFORDOT EGY MÁSIKKAL ..
Köszi a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!