Melyik magyar egyetem kredit pontját számítják be a Harvardon (közgé szakon)? Elolvasnám a honlapot, csak nem tudok angolul.
Figyelt kérdés
2009. jún. 1. 16:52
11/12 anonim válasza:
te ilyenkor magadnál vagy ember!!!!!!
nem jutsz egyről a kettőre,ha nincs angol tudásod vágod???
12/12 anonim 

válasza:

Utolsó előtti vagyok: én mentem át magyar egyetemről amerikaira. Szerintem a Harvardon szinte semmit sem fognak elfogadni a magyar krediteidből. Anno 3 szakos voltam Magyarországon és így tudtam átvinni a több száz meglévő kreditemből 70-et. Először egy független bizottság megállapítja, hogy hány amerikai kreditet érnek a magyar krediteid. Ezzel kb. a krediteid 2/3-át eleve elveszted. Ezután a kredit értékelésedet megkapja az iskola, ahol a meglévő krediteidből kiválasztják, hogy mennyit fogadnak el. Arra van esélyed, hogy pár általános értelmiségképző tárgyat elfogadnak, de ezért nem érdemes magyar egyetemre járni évekig, hanem akkor inkább egyből meg kellene célozni a külföldi intézményt. Nyelvtudás nélkül nem fognak felvenni, mert felvételi követelmény, hogy x pontot el kell érni. Az én sulimban olyan magas volt ez a pontszám, hogy az alsó határán voltam, pedig én anyanyelvi szinten beszélek angolul, a férjem is amerikai. Szóval ilyen elit suliba nem fognak felvenni középfokú nyelvtudással, de még felsővel is lehet, hogy csak éppen hogy ha szerencséd van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!