Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Ha külföldre akarok menni...

Ha külföldre akarok menni eygetemre, akkor kell külön nyelvvizsgát tennem, vagy a TOEFL vizsga "kiváltja"?

Figyelt kérdés
Nincs még nyelvvizsgám, mert egyből a felsőfokúra készülök, amit nyáron tervezek megcsinálni. Viszont ha ezt a vizsgát ígyis-úgyis meg kell csinálnom, akkor nem felesleges mondjuk egy telc felsőfokú nyelvvizsga? Számít az valamit? És ha UK-be szeretnék menni, oda is kérnek TOEFL-t, vagy ez csak amerikai továbbtanulás esetén működik így?
2012. jan. 23. 17:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

16:19:

Ez is egyetem függő, van amelyik kevesebbet kér, van amelyik többet. Örülök, hogy csak szórakozásból megcsináltátok a nyelvvizsgát, hogy elmondhassátok, ilyenetek is van (3 évig érvényes csak amúgy, úgyhogy szerintem sok értelme nem volt kifizetni azt a kb 150USD-t), de változatlanul fenntartom, hogy egy magyarországi nyelvvizsga, akármilyen fokú könnyebb, mint egy nemzetközi. A magyar nagyon rámegy a szókincsre meg nyelvtanra, a nemzetközi inkább a megértést, beszédet tartja fontosnak. Plusz mivel aránylag kevés idő van egy-egy feladatra, vagy érted egyből vagy nem - teljesen más gondolkodásmód kell a kettőhöz. Én anno a pannonos írásbeliről másfél óra után kisétáltam (3 órás volt a vizsga), a TOEFL meg mondjuk számítógépes volt, kis órácska mutatta az idődet, de jobban lefárasztott, mint a magyar. Plusz a kiejtést olyanok pontozzák a magyar szóbelin, akiknek a kiejtésük szintén "hunglish". Elég ciki, amikor jobb kiejtésed van, mint a vizsgáztatónak, ez egy nemzetközi nyelvvizsgánál előfordulhatatlan, mivel anyanyelvi tanárok/vizsgáztatók értékelik a megoldásodat, megoldásaidat.

2012. jan. 28. 22:09
 12/12 anonim ***** válasza:

Kedves 81: lehetseges, hogy igy van, en brit intezmenyekre utaltam. Cambridge 7.0-at ker, es 6,5 (keszseg es osszpontszam) nem megy elit brit egyetem. De 6.0 ala meg a rosszabbak se.

Egyebkent pl. a University of Sidney, ami az ANU mellett a legmenobb Ausztral egyetem, tortenetesen minimum 6.5-ot ker, de a legtobb esetben 7.0-at undergrad szinten.

[link]

Az ANU 6,5-ot

[link]

Csak gondoltam belinkelem, ha mar "Egyébként meg itt gondoltam Ausztrália és Újzéland leg nevesebb, legjobb egyetemei" 5,5-ot kernek standardkent - nekem ugy tunik, a ket legerosebb Ausztral egyetem tortenetesen nem 5,5-ot ker :)

2012. jan. 29. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!