Ha külföldre akarok menni eygetemre, akkor kell külön nyelvvizsgát tennem, vagy a TOEFL vizsga "kiváltja"?
Amerikai intezmenyek alapvetoen TOEFL-t kernek, britek (+Kanada, Ausztralia) meg elsosorban IELTS-t. De keves kiveteltol eltekintve tokletesen elfogadjak mindkettot mindenhol.
Nyelvizsgakat meg sehol.
TOEFL-t minden probléma nélkül elfogadják a UK-ben (én is itt tanulok), tőlem a 120-ból min. 92-t kértek, ez általában a standard. IELTS-ből ált. 6.5-öt szoktak kérni vagy mégtöbbet.
a különbség annyi a két vizsga között, hogy a TOEFL amerikai bázisú (ergo oda küldik kijavítani stb), amíg az IELTS brit. érthető, hogy a britek jobban kedvelik a saját vizsgájukat, de a TOEFL-t is elfogadják probléma nélkül.
otthoni nyelvvizsgával semmire sem mész, de itthon, sem külföldön :P a szintjük általában békafeneke alatt van (nekemis van pannonos felsőfokúm, dehát amikor anno 17 évesen mentem még a pluszpontok miatt kellett, aztán 2 évre rá jött a TOEFL külföld miatt:))
Azt, hogy mennyit kernek, az adott intezmeny hatarozza meg, ossznemzeti atlag nincs. "Csak tanulni" - kivancsian varnam azon kituno intezmenyek listajat, amik 5,5-ot kernek :) Minden bizonnyal adott egyetemen, ami erdekel, ennyit kernek, de 5,5 az valami iszonyatosan keves. Undergrad felvetelihez pl. a ket top egyetem, Oxford es Cambridge (utobbie az IELTS egyebkent) minimumkent 7-et ker, minden keszsegben minimum 7-el. Postgrad tanulmanyokhoz meg 7,5-os overallt.
Es bar Oxbridge egy kulon kategoria, azert egy normalis brit egyetem is ker 6-6,5-ot. Azon egyszeru okbol kifolyolag, hogy nehezen oktathatoa z a diak, aki halovany angollal akar elkezdeni tanulni. A tudas nyilvan sokat fejlodik kozben, de azert valami epkezlab alapnek lennie kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!