Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Nagy álmom az Oxfordon,...

Snowpehely kérdése:

Nagy álmom az Oxfordon, Cambridge-i egyetemen tanulni. Van rá lehetőségem?

Figyelt kérdés
10.-es vagyok, nincs semmilyen nyelvvizsgám(még). Bár elég jó tanuló vagyok, nem vagyok kiemelkedő. Kíváncsi lennék, hogy ennyi idő alatt összeszedhetem magam annyira, hogy bekerüljek valamelyik egyetemre, vagy teljesen lehetetlen? Hajlandó vagyok elég sokat tanulni, ha kell(persze, hogy kell...)
2011. szept. 19. 18:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
93%

Honnan is ismeros ez a tortenet, mintha valahol mar olvastam volna, hogy Oxfordra bekerulni pofonegyszeru :D

1. Osztondijat BA szinten az egyetem nem ad. Lehetseges, hogy mashonnan szerezhetsz, alapitvanytol, stb, de az egyetem nem ad. Viszont ahogy irtam ez nem problema, EU-s allampolgarkent mindenre kiterjedo kolcsont ad a Brit allam.

2. Magyar erettsegivel biztos be lehet a vilag egyetemeire, de a gyakorlatban nemzetkozi erettsegi kell, amagyarral nem tudnak, es nem aakrnak semmit kezdeni - kivetelek, alacsony szintu egyetemek eseteben vannak, de az nem Oxford.

3.Motivacios levelet amerikai egyetemeken kernek, Oxbridge teszteredmenyeket ker. Szobeli es (ha van) irasbeli vizsgan az elhivatottsagod senkit sem erdekel. A vilag egyik legjobb egyetemere felvetelizel, nana, hogy elhivatottan be akarsz kerulni. Ez nem is kerdes. Ha azt neznek, hogy ki mennyire "elhivatott", akkor mindenkit fel kene venniuk... A felveteli elbeszelgetesek nem errol szolnak. Nagyon nem. Az elozo hozzaszolo azt sugallja, milyen konnyu is bekerulni: a problema csak az, hogy a statisztikak nagyon nem azt mutatjak. Azzal is szamolni kell, hogy a Brit rendszer rettenetesen onszelektiv: mivel csak max. 5 egyetemre lehet jelentkezni, aki nem erzi magat erre alkalmasnak, nem biztos benne, hogy uberszuper, A*, A,A,A, eredenyei lesznek komoly targyakbol, az eleve nem is jelentkezik, ezzel ne veszitsen egy helyet. Viszont azonos evben nem lehet Camrbdige-be es Oxfordba is jelentkezni, ez felezi a jelentkezoket. A konkurencia pusztito, ahogy az elvart szint is. Magyar kozepszintuvel Oxfordba, igen, ez igy van. Csak aztan felebredsz, es a valosag kicsit cudarabb.

3. Council tax-et diakkent nem kell fizetned, ez teljesen fuggetlen attol, hogy hol laksz. BTW, a legtobb college az Oxfordi Egyetemen stabilan biztosit szallast az elso evre, a tobbseguk tovabb is.

Osszessegeben ujra emondom: bekerulni nem anyagi kerdes.

2011. szept. 26. 00:30
 12/15 A kérdező kommentje:
Huh, azért mindenesetre szétnézek a többi egyetem között. Valószínű, hogy sosem kerülnék be az Oxfordra. Köszönöm minden válaszolónak a segítségét. Örömmel hallom, hogy nem csak az anyagiakon múlik az Oxfordra való bekerülés. :)
2011. szept. 27. 20:01
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha az elottem hozzaszolo megjegyzeseit nezed, akkor tok egyszeru bekerulni, tiszta buli, magyar kozepszintu erettsegivel, a lenyeg csak az, hogy nagyon motivalt legyel, es mar benn is vagy! Ezt nem is vitatom, szerettem anno a Knight Rider-t is :D

Arra semikeppen se epits, hogy megcelzod a csucs egyetemek kb. tucatnyira teheto koret, es masra nem gondolsz. Az EU hatalmas lehetoseg, tandijbol annyit kell fizetned mint a helyieknek, es kaphatsz nagyon barati kolcsont is. Ez az orszagon belul Angliara es Wales-re igaz. Skociaban nincs tandij, de nem tudom, a fiakhitel hogy mukodik. Erdemes vigignezni a ranglistakat, es tajekozodni, mit kell teljsiteni hozzajuk.

Sok szerencset!

2011. szept. 27. 23:55
 14/15 anonim ***** válasza:
Van.
2012. febr. 25. 22:35
 15/15 anonim válasza:
A magyar érettségit abszolút elfogadják, sőt, nekem még egy viszonylag könnyű offert is adtak.
2016. ápr. 8. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!