Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mire van szükségem a Harvardhoz?

Mire van szükségem a Harvardhoz?

Figyelt kérdés
Mire lesz szükségem, ha jelentkezek a Harvardra? Hol lehet a különböző vizsgálat megcsinálni? stb...
2011. aug. 22. 00:02
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
pénzre
2011. aug. 22. 00:11
 2/23 anonim ***** válasza:
2011. aug. 22. 00:13
 3/23 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt néztem. De milyenek a feladatok a GRE és a TOEFL vizsgákon? Hol lehet letenni őket? És azt nem írja, hogy kb mennyi pontszámot kell elérni és mennyiből ..
2011. aug. 22. 01:43
 4/23 anonim ***** válasza:
84%

A google a baratod, beutod, hogy TOEFL, es szepen kidob parszazezer talalatot. Nem tul nehez. Marmint megtalalni, maga vizsga mar problemasabb lehet, es altalaban kb. 110 pontot kell a 120-bol elerni, es keszsegszinten is minumum kb. 26-ot a 30-bol. GRE pedig nem kell, az csak grad. szinten kerik, BA-hoz nem.

A vizsgak nagy resze Pesten is leteheto, de ismetelten csak: google :)

2011. aug. 22. 12:08
 5/23 anonim válasza:
a SAT vagy SAT teszt a lényeg én a SAT-ot ajánlom abban a matek nagyon könnyű de a Harvard szintjét még magyarként is nehéz elérni. New York hoz mit szólnál? Ott van Roubini a közgázt szeretnél tanulni jobb nincs is.
2011. aug. 24. 18:08
 6/23 anonim ***** válasza:
54%

"de a Harvard szintjét még magyarként is nehéz elérni"

Meg? Kis uri gogot erzek en ebben, holott azert annyira nem brilliroznaka magyar diakok (vilagatlag folott vannak, persze, kerdes mia vilagatlag..) az altalanos es kozepiskolai oktatas minosege pedig, par helyet es oktatot leszamitva, csapnivalo. A mentalitasa meg nem tul meglepo modon otvar sz*r.

2011. aug. 25. 00:13
 7/23 A kérdező kommentje:
Hát a magyarok tavaly hatodikak lettek a természettudományi diákolimpián, és szinte csak távol keletiek (pl. kínaiak, koreaiak, stb.) végeztek előttünk. Attól, hogy még a szakiskolák, szakközépiskolák és mostmár elég sok gimnázium is gyenge, vannak jó iskolák, nem is kevés. És az amerikai középiskolák sokkal rosszabbak, mint itt, ezért nagyobb eséllyel indul egy magyar szerintem, hogyha van elég pénze rá, mint egy amerikai, főleg matekből.
2011. aug. 25. 02:49
 8/23 A kérdező kommentje:
Egyébként építészetet, esetleg vegyészetet szeretnék tanulni, ezért gondolkodom még az MIT-n is. És tényleg a Cambridge átvette a vezetést a Harvard előtt?? Mert néhány felmérésen ezt láttam. :OO
2011. aug. 25. 02:52
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy a diakolimpiakon nagyon jol szerepelnek a kikuldottek, azonban az evidens modon csak a jeghegy csucsa, es csupan "par" iskolara korlatozodik. A nagynak szamito magyaororszagi varosokban, Pestet leszamitva, jo ha van 1-2 olyan gimnazium ami ki tudna termelni ezeket - meg kell jegyeznem, en egy jo, de nem kituno gimnaziumba jartam, erdeklodesemnel fogva a diakolimpia szoba se kerult, es megis kikotottem a vilag ket legjobb egyetemen. Igaz ugy saccolom ebben az oktatoi kar szerepe olyan 0.00% korul volt, hatraltatni viszont hatraltattak...

A magyar oktatas osszessege viszont csapnivalo, es ezen egy-egy Fazekas, meg diakolimpiai csillogas sem tud valtoztatni. Legfokeppen a mentalitassal van baj, ami rettenetesen lassan valtozik, es ami meg mindig arrol szol, hogyan lehetne megtorni a diakot, bebizonyitani mit nem tud, ahelyett, hogy azt keresnenk, hogy mit igen...

Egyebkent maximalisan egyetertek: az atlag amerikai diak (es most ne a csucs allami, es magan gimnaziumokat nezzuk, amikbol amugy nagyon sok van, es amelyek kituno kepzest adnak) kevesebb (de tobb gyakorlati) tudassal kerul ki a gimnaziumbol mint egy magyar. Viszont, mint azt egy neves magyar akademikus megjegyezte: lehet, hogy a gimnaziumbol ugy jonnek ki, hogy kevesebbet tudnak, de az egyetemrol meg ugy, hogy sokkal tobbet, mint magyar tarsaik. Es itt a lenyeg: a rendszer egesze sokkal jobb szakembereket termel ki, mint a magyar. (hangsulyozottan, most az atlag diakrol, es az o kb. atlag egyetemerol beszelunk, atlagos state flagship-ig felmenve, nem tobb.)

2011. aug. 25. 12:11
 10/23 anonim ***** válasza:
Igen,a tavlyi QS listan Cambridge atvette a vezetest a Harvard-tol. Ez egy lista a legfontosabb harombol. Az uj ARWU egy hete jott ki, ami CSAk tudomanyos szempontok alapjan mer, ott a ketto pozicioja nem valtozott tavalyhoz kepest: Harvard 1, Cambridge 5. Par eve Cambridge ott 2. volt, ennyi mozgas mindig van, en azon rohogok evek ota, hogy a Yale 11. ott, micsoda blamazs - de nyilvan van is alapja...
2011. aug. 25. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!